"Pulbere de stele"
4/4200
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Robert De Niro, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, Claire Danes, Peter Oï¿¢Toole si Ian McKellen sunt protagonistii unei ecranizari fascinante dupa romanul lui Nei Gaiman, `Pulbere de stele` (`Stardust`). O stea cazatoare se prabuseste intr-un regat magic, iar in cautarea ei pornesc o multime de creaturi, printre care si un tanar indragostit.

Aventura incepe intr-un sat din Anglia, unde un tanar pe numeTristan (Charlie Cox) incearca sa-i cucereasca inima frumoasei Victoria (Sienna Miller) si ii promite ca ii va aduce o stea cazatoare.

Pornind in calatoria vietii sale, Tristan trece `zidul` si ajunge pe un taram de poveste cu vrajitoare fermecate, printi si zane, unde o intalneste pe Yvaine.

Ea nu este altcineva decat steaua cazuta din cer, vanata de o multime de alte creaturi fermecate, fiecare luptandu-se pentru a obtine puterile ei. Astfel, Tristan ajunge sa descopere adevarata valoare a sacrificiului, a vitejiei, dar si a dragostei.

Pornind de la cartea fantasy a romancierului Neil Gaiman, filmul surprinde o lume anterioara celei imaginate de Tolkien in `Stapanul inelelor` (`Lord of the Rings`). In locul orcilor si al hobbitilor apar vrajitoare si pirati zburatori, in timp ce `o stea cazatoare` cu chip de femeie fermecatoare inlocuieste inelul.

Costumele au fost realizate de Sammy Sheldon, responsabila si pentru vestimentatia personajelor din pelicula `V de la Vendetta`, iar regia a fost asigurata de Mathew Vaughn, nominalizat la premiile BAFTA pentru productia Layer Cake.

Castiga invitatii la filmul `Pulbere de stele` (`Stardust`)