Premierele saptamanii in cinematografe (26 aprilie-2 mai 2013)
1/10301
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dupa ce week-endul trecut ne-a adus cinci premiere cinematografice mediocre, bune si foarte bune, saptamana viitoare va fi usor mai saraca in premiere. Avem parte de trei filme: un film european made in France, multasteptatul "Iron Man 3" si o comedie usurica autentic romaneasca, "Scoala de vara".

Dar hai mai bine sa aflam mai multe despre cele trei premiere ale saptamanii 26 aprilie-2 mai 2013!
"Scoala de vara"
Premiera: 26 aprilie 2013

Asa cum ziceam mai sus, "Scoala de vara" este o comedie romaneasca in regia lui Mircea Ghinescu. Cu Ioana Abur, Alexandru Soare, Bogdi Coste si Irina Andronic in distributie, filmul este o productie cu si despre copii. Avem reteta clasica a vietii unor adolescenti rebeli si talentati, o scoala de arte si un internat. Tot dupa firul clasic, scoala de arte risca sa fie inchisa definitiv, insa elevii se opun vehement, evident, in stilul caracteristic lor.

Deci, daca vrei ceva usor, de week-end, dati o fuga la cinema!

[youtube id="bi6m2wpiyms" width="620" height="360"]
"Iron Man 3"
Premiera: 26 aprilie 2013

Baieti, fiti pe faza! Iron Man se intoarce pentru a 3-a oara! Poate ca stiti deja povestea, dar noi ne facem datoria sa va reamintim cum sta treaba cu Iron Man, cu miliardarul si supereroul Tony Stark. Iron Man incearca sa tina piept amenintarilor Mandarinului, salvandu-si astfel familia, dar si localnicii.

[youtube id="Ke1Y3P9D0Bc" width="620" height="360"]

"A perdre la raison" - "Copiii nostri"
Premiera: 26 aprilie 2013

Iata si un film european, in regia lui Joachim Lafosse, cu Niels Arestrup, Emilie Dequenne si Tahar Rahim in rolurile principale.

"A perdre la raison" este o drama psihologica despre momentele teribile prin care trece o mama, care ajunge la masuri disperate pentru a se elibera de viata de familie, care ii da din ce in ce mai mult senzatia de izolare si claustrofobie.

Ea este indragostita nebuneste de un imigrant marocan, Mourielle. Cei doi se hotarasc sa se casatoreasca si sa aiba un copil, insa atasamentul exagerat al lui Mourielle fata de doctorul Andre Pinget, totodata protectorul sau devine o pedeapsa asupra mariajului lor. Casnicia devine un calvar, un cerc vicios din care nu mai are scapare.

[youtube id="Gpwe0APaXLY" height="360"]