Nominalizarile la Premiile Gopo 2013
9/9992
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cea de-a saptea editie a Premiilor Gopo va avea loc pe 25 martie si se va desfasura la Opera Nationala din Bucuresti.ᅡ61 de filme romanesti care au fost lansate in cinematografe si festivaluri in 2012 au intrat in cursa nominalizarilor Premiilor Gopo de anul acesta.

La categoriaᅡCel mai bun filmᅡse regasesc patru lungmetraje, "Toata lumea din familia noastra", "Despre oameni si melci", "Visul lui Adalbert" si "Undeva in Palilula". Regizorii acestor pelicule, Radu Jude, Tudor Giurgiu, Gabriel Achim si Silviu Purcarete, concureaza, de asemenea, la categoriaᅡCea mai buna regie.

Anul acesta nu va fi acordat premiul pentruᅡCea mai buna actrita in rol principal, intrucat organizatorii sustin ca nu au avut optiuni.

La categoriaᅡCea mai buna actrita in rol secundarᅡau fost nominalizate Mihaela Sirbu si Tamara Buciuceanu-Botez ("Toata lumea din familia noastra"), Alina Berzunteanu ("Despre oameni si melci") si Ozana Oancea ("Visul lui Adalbert").

Pentru premiulᅡCel mai bun actor in rol principalᅡse lupta actorii Serban Pavlu din "Toata lumea din familia noastra", Adrian Titieni din "Si caii sunt verzi pe pereti" si Gabriel Spahiu, pentru rolul din "Visul lui Adalbert".

Premiile Gopo sunt distinctii cinematografice romanesti, oferite de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Autor: Ana Ionescu