Noaptea Alba a Filmului Romanesc revine la CinemaPRO
1/10602
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Pe 20 septembrie, CinemaPRO gazduieste Noaptea Alba aFilmului Romanesc, dedicata celor mai bune productii romanesti, cu mare succes la public si apreciate pe plan international.

Locatie de top a evenimentului, CinemaPRO va bucura publicul bucurestean cu doua dintre cele mai savuroase productii romanesti ale ultimului an, /Love Building/ si /Sunt o baba comunista/.

Primul film care va rula la CinemaPRO in cadrul evenimentului, de la ora 22:00, /Love Building/, aduce si debutul regizoral, in programul Noptii Albe, al Iuliei Rugina.

Distins cu Premiul Publicului si Mentiunea Speciala a Juriului la Festivalul International de Film B-EST si avandu-i in rolurile principale pe Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol, /Love Building/ va fi in mod cert unul dintre cele mai indragite titluri ale Noptii.

14 cupluri ajunse in impas, ajutate de trei psihoterapeuti si traineri ai taberei, incearca sa-si
reconstruiasca povestile de dragoste. Dar cei trei traineri meniti sa ii asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile
scapa incet incet de sub control.

De la ora 24:00, toti cei care indragesc filmele bune pot viziona filmul /Sunt o baba comunista/, cel mai recent
filmlungmetraj al regizorului Stere Gulea, cu o distributie de exceptie formata din Luminita Gheorghiu, Marian Ralea, Ana
Ularu, Collin Blair, Anca Sigartau, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu si Alexandru Potocean.

Viata linistita de provincie a sotilor Emilia si Tucu este data peste cap atunci cand fiica lor se intoarce din
Statele Unite, impreuna cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit sa fie o intalnire fericita se transforma repede intr-o
situatie complicata si in acelasi timp amuzanta. Parintii fetei afla ca tanarul cuplu trece prin probleme financiare grave, asa ca sunt dispusi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor sa nu duca lipsa de nimic.

Biletele pentru Noaptea Alba a Filmului Romanesc pot fi achizitionate de la casa de bilete *CinemaPRO*, la pretul de 9
lei, de vineri, 13 septembrie.

In cadrul evenimentului desfasurat in Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara, vor fi proiectate atat productii recent lansate pe
marile ecrane, cat si filme clasice, care au influentat generatii de artisti. Din selectie nu lipsesc nici documentare
originale saucele mai bunescurtmetraje romanesti ale anului 2013.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si sustinut de Centrul National al Cinematografiei, aflat deja la cea de-a patra editie.