In rolul principal: telefonul mobil
4/4206
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Rolul telefonului in filmele de la Hollywood este unul bine definit si foarte important, vital as spune chiar. Ce am inteles eu din peliculele americane Nu multe, dar in principal, ca acolo companiile de telefonie mobila au arii de acoperire extrem de extinse, pana si in miezul muntilor fiind semnal. Sa vedem asadar care sunt peliculele in care telefonul este unul dintre personajele principale.

`Celularul`(`Cellular`)

Dupa cum ii spune si numele, filmul se invarte in jurul telefonului mobil. Kim Basinger este rapita si astfel ajunge sa contacteze la intamplare, de pe un telefon fix, o serie de persoane. Gaseste un tanar care porneste intr-o cursa contracronometru pentru a ajunge pe urmele ei, iar durata de viata a bateriei telefonului mobil al tipului devine cruciala in desfasurarea si deznodamantul acestui film.

`Matrix`(`The Matrix`)

Iti amintesti probabil ca in acest film conexiunea dintre lumea virtuala, adica matrix-ul, si cea reala se realiza prin intermediul telefonului mobil. Nici nu stii ce poti primi intr-un colet, asa cum a patit Neo, cand Morpheus i-a trimis telefonul cu pricina.

`Cartita`(`The Departed`)

Leonardo di Caprio are doua telefoane in film. Unul, oficial, si altul pe care il utilizeaza numai pentru a lua legatura cu seful sau de la politie. Ca si in viata, ai doua telefoane: unul oficial, pentru familie, iar altul `pe sub mana` pentru amanta.

`Cabina telefonica`(`Phone booth`)

Morala acestui film este sa nu raspunzi vreodata daca auzi un telefon public sunand. Dupa cum am vazut, ridicarea receptorului si un simplu `alo` iti pot aduce o amenintare cu moartea, iar noi nu am vrea sa te risti.

`The ring`

Telefon mobil sau fix, ce mai conteaza acum Ambele parti ale filmului sunt bazate pe un telefon care suna, iar o voce dubioasa anunta pe cel care rapsunde ca mai are numai sapte zile de trait.

A.G., AskMen.ro