askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Groaza in filme de groaza

Groaza in filme de groaza

1/14813
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Inima iti batea puternic, respiratia ti s-a taiat, iar sangele il simteai inghetandu-ti in vene atunci cand le-ai vazut. Sunt filmele de groaza care au impresionat chiar si pe cei mai impatimiti admiratori ai genului. `The ring`, `Exorcistul` sau `The Shining` sunt numai cateva dintre acestea.

`The ring`
Mesajul filmului este urmatorul: daca te uiti la caseta video potrivita, iar telefonul iti va suna imediat dupa terminarea acesteia ai sanse reale sa mori in numai sapte zile. Caseta cu imagini de cosmar parea la inceput numai o legenda, pana in momentul in care patru adolescenti care au privit-o au murit suspect intr-o saptamana. O jurnalista, interpretata de Naomi Watts, afla despre aceasta poveste si incearca sa desluseasca misterul din spatele ei.

`Jaws`
Sau `Falci`. Acest film a terifiat pur si simplu spectatorii atunci cand a fost lansat. Imaginile unui rechin imens, `marele alb`, care transforma statiunea din oraselul Amity in propriul sau `restaurant`, au inghetat multora sangele in vine. Toate autoritatile orasului se aliaza in incercarea de a opri macelul rechinului.

`Poltergeist`

Carol Anne este mezina familiei Freeling. Ea se conecteaza la un post tv ciudat, iar la putin timp dupa aceea in familie se intampla tot felul de fenomene ciudate si inexplicabile. Ceea ce la inceput par a fi numai inofensive fantome galagioase se transforma intr-un adevarat cosmar cu papusi ucigase si plante furioase.

`Carrie`
Realizat in 2002, filmul prezinta o Carrie White, o fata timida, dar cu puteri supranaturale. Unele dintre colegele sale de liceu o urau, in timp ce altora le era mila de ea. Una dintre ele chiar isi roaga iubitul sa o invite pe Carrie la bal, pentru a nu mai fi singura. O alta tanara, cunoscuta pentru agresivitatea sa, hotaraste sa se razbune, nestiind ca timida Carrie are puteri supranaturale si ca nu e bine sa te pui cu ea.

`Psycho`
Marion Crane este secretara si fura 400.000 dolari pentru a-l ajuta pe iubitul sau, Sam Loomis, si pentru a incepe o viata noua alaturi de acesta in California. In drum spre el, asupra ei se abate din senin o ploaie puternica, iar tanara se vede nevoita sa traga la hotelul Bates, singurul din apropiere. Acesta este detinut de Norman Bates, un tanar dominat de mama sa. Dupa o saptamana, insa, Marion dispare si nimeni nu poate da de urma ei sau a banilor...

`The exorcist`
Filmul s-a bucurat de un mare succes, in 1973, atunci cand a fost lansat. Este bazat pe povestea unei fetite de numai 12 ani care este posedata de demoni, iar numai un exorcist este capabil sa o salveze. Aceasta traieste alaturi de mama sa in Georgetown, iar simptomele foarte ciudate pe care le prezinta ii pun in pericol viata. Merge la diferiti doctori, fara niciun rezultat. Apoi, se incearca varianta psihiatrului, iar in final cea a exorcistului. Pelicula este o adaptare a romanului lui William Blatty din 1971.

`The Shining`
Jack Torrance, in interpretarea lui Jack Nicholson, este un scriitor in pana de inspiratie care accepta pentru iarna slujba de administrator la un hotel din muntii Colorado. Si-a luat toata familia impreuna cu el, iar aici descopera ca fiiul sau, Danny, are puteri paranormale si poate comunica cu spiritele din hotel, care-l innebuneau pe Jack.

Andrei Georgescu, AskMen.ro