askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Filmul "Vanatoarea", din 19 aprilie in cinematografe

Filmul "Vanatoarea", din 19 aprilie in cinematografe

3/33373
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Mads Mikkelsen si Thomas Vinterberg incep Vanatoarea! The Hunt / Vanatoarea (Jagten - in original) este o tulburatoare drama psihologica care il are in rolul principal pe actorul Mads Mikkelsen (Bond: Casino Royale, King Arthur, A Royal Affair, serialul tv Hannibal). Regia este semnata de Thomas Vinterberg, autorul lui Festen/The Celebration (1998) si Submarino (2010).

Produs de Zentropa, compania lui Lars von Trier, si distribuit in Romania de Independenta Film, The Hunt / Vanatoarea va avea premiera in data de 19 aprilie si va rula, in prima saptamana, in cinematografele Hollywood Multiplex, Cinema Studio (aici, intre 22 ¬ 25 aprilie), Movieplex (Cinema Plaza), Grand Cinema Digiplex (Baneasa), Cinema City (Cotroceni), Cinema Elvire Popesco, Union, NCRR (Muzeul Taranului Roman) si Europa, in Bucuresti, urmand ca in urmatoarea perioada sa ruleze in cinematografele din toata tara.

Filmul va deschide cea de-a 9-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti (B-EST IFF), pe 15 aprilie.

The Hunt / Vanatoarea a fost nominalizat la Palme d¬Or 2012. Intrat in selectia oficiala a Festivalului de la Cannes 2012, filmul a obtinut urmatoarele premii: ¬Cel mai bun actor¬ - Mads Mikkelsen, ¬Premiul juriului ecumenic¬ pentru Thomas Vinterberg si ¬Vulcain Prize for the Technical Artist¬ pentru imagine: Charlotte Bruus Christensen.

credit foto:ᅡPer_Arnesen
Tot anul trecut a mai primit British Independent Film Award, European Film Award pentru ¬Cel mai bun scenariu¬, Audience Award si Canvas Audience Award la Festivalul de film de la Ghent si Roger¬s People¬s Choice Award la Vancouver.

Anul acesta, The Hunt a fost nominalizat la Premiile BAFTA.

The Hunt a avut un buget de 2,7 milioane EUR si a fost filmat in Danemarca.