Filmul "7 opere de milostenie", in premiera in Romania
9/9927
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
7 opere de milostenie (Sette Opere di Misericordia) este o drama inspirata din viata imigrantilor romani care traiesc in taberele de la periferiile oraselor din Italia. Filmul este o coproductie italo-romana, regizata de fratii Gianluca si Massimilliano De Serio, iar personajele principale sunt interpretate de un actor italian si de o romanca: Roberto Herlitzka si Olimpia Melinte.

Filmul va avea premiera vinerea aceasta, 22 februarie, la cinema Elvira Popescu.

Sette Opere di Misericordia este castigatorul a doua premii la Festivalul International de Film de la Locarno, 2011 (Don Quijote Award si Junior Jury Award) pentru regie si al premiului pentru Cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Marrakech, 2011.
Sinopsis
Luminita este unul din miile de imigranti ilegali romani care duc o viata infernala la marginea unui oras din Italia. Planul fetei, ca al multora dintre ei, este sa gaseasca o cale, chiar si ilegala, de a evada din mahalaua fetida a carei prizoniera este. Pentru a izbandi, Luminita incearca sa-l paraziteze pe Antonio, un italian batran, bolnav, neputincios si cam ciudat. Intalnirea dintre cei doi este greu de descris. O poveste trista si, probabil, controversata pentru publicul de ambele parti.

[youtube id="LHaFx7G0FsI" width="620" height="360"]