askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Filmele saptamanii 15-21 februarie 2013

Filmele saptamanii 15-21 februarie 2013

3/30176
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Din 15 februarie, programul cinematografelor romanesti se imbogateste cu patru filme nou-noute. Bruce Willis ne demonstreaza ca este la fel de greu de ucis, Matt Damon se da de trei ori peste cap si se transforma in reprezentantul unei companii de exploatare a gazelor naturale, cineastul Christian Petzold vine cu o excelenta drama plasata in perioada in care Germania era divizata in RDG si RFG, iar regizorul lui "Paris, je t'aime" ne propune o poveste de dragoste cu iz fantastic.
Barbara
"Barbara" este o productie germana despre o doctorita din Berlinul de Est care are curajul in anii '80 sa depuna o cerere de emigrare in Germania de Vest. Cum era de asteptat, cererea este respinsa de autoritati, iar femeia este arestata si persecutata de STASI (Securitatea din RDG). In ciuda acestor piedici, doctorita nu renunta la planul sau de a fugi din tara.

Lungmetrajul a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor (Christian Petzold) la Festivalul de Film Berlin 2012.

[youtube id="l3VRf3enx8" width="620" height="360"]
Si mai greu de ucis (A Good Day To Die Hard)
Chiar daca Bruce Willis a imbatranit, producatorii seriei "Greu de ucis" nu se indura sa renunte la serviciile sale. In "A Good Day To Die Hard", cea de-a cincea parte a faimoasei serii "Die Hard", Willis, alias John McClane, primeste o mana de ajutor din partea fiului sau Jack, despre care afla cu surprindere ca este agent CIA. Cei doi vor calatori tocmai in indepartata Rusie pentru a se rafui cu baietii rai care au pus mana pe o bomba nucleara.

[youtube id="wVkzZD92cMQ" width="620" height="360"]
Cronicile Casterilor: A 16-a luna (Beautiful Creatures)
"Beautiful Creatures" este o ecranizare a bestsellerului cu acelasi nume scris de Kami Garcia si Margareth Stohl. Filmul infatiseaza povestea de dragoste dintre Ethan (Alden Ehrenreich) si Lena (Alice Englert), doi tineri care descopera ca poseda puteri supranaturale.

[youtube id="Bl0nXVDw8us" width="620" height="360"]
Taramul fagaduintei (Promised Land)
Dupa ce a stralucit in pelicule ca "Good Will Hunting" si "The Talented Mr. Ripley", Matt Damon revine in atentia publicului gratie filmului "Promised Land". In productia regizata de Gus Van Sant, Damon este trimis ca reprezentant al unei companii de exploatare a gazului intr-un mic oras, cu gandul de a-i convinge pe localnici sa cedeze drepturile asupra bogatiilor din subsol.

[youtube id="0RtyEVzoOIk" width="620" height="360"]

Sursa foto: aceshowbiz.com