Filmele anului 2007 in Romania
4/4213
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Asa cum probabil te-ai gandit, sau poate nu, filmele de aventuri si animatiile s-au aflat si anul acesta in topul preferintelor publicului roman consumator de cinematografie. Iata care au fost pelicule cu cei mai multi spectatori in intervalul 1 ianuarie ¬ 30 iunie 2007, la cinematografele Cinema Pro si Hollywood Multiplex.

1. 300 ¬ Eroii de la Termopile

A impresionat mai ales prin efecte speciale de calitate, fiind filmat in mare parte in spatele ecranului albastru. Povestea pe care se bazeaza "300" este o evocare feroce a bataliei antice de la Termopile in care Regele Leonidas, interpretat de Gerard Butler, si 300 de spartani au luptat pana la moarte impotriva lui Xerxes si a armatei sale masive de persani.

2. Piratii din Caraibe 3 ¬ La capatul lumii ( Pirates of the Caribbean:At World's End)

Johnny Deep, Orlando Bloom, Keira Knightley, Tom Hollander. Ei sunt protagonistii si in aceasta a treia parte, asa ca merita s-o vezi macar pentru a le aprecia performantle actoricesti demne de lauda. "La capatul lumii" evoca batalia finala in care fiecare personaj primeste ceea ce merita.

3. Shrek 3 ( Shrek the Third)

Shrek mostenitor la tron, Motanul in rolul Magarusului, Fiona in asteptarea unor Shreki mai mici, un var din departari pe numele lui Artie, Prince Charming in incercarea de a prelua controlul. Cam asta e tot ceea ce trebuie sa stii despre aceasta a treaia parte. Merita vazuta, iar daca deja ai facut-o, cu siguranta ca nu regreti. Un film de animatie in care toti vor trai ¬ happily ever after" .

4. Apocalypto

Mel Gibson a declarat intr-o emisiune a lui Jay Leno ca a selectionat oamenii care apar in film, de pe strada. Cool!Povestea pe care se bazeaza pelicula e una din interiorul regatului Maya confruntat cu declinul, iar conducatorii sai insista ca sacrificarea oamenilor si construirea cat mai multor temple este cheia succesului generatiilor urmatoare.

5. Diamantul sangeriu ( Blood Diamond)

Leonardo DiCaprio si Djimon Hounsou sunt absolut senzationali in film. Desi, pe primul nu-l prea prinde bine accentul englez sinici rolul de baiat rau, isi da silinta. Subiectul filmului e impresionant. Cei doi, ambii africani, pornesc in cautarea unui diamantul roz rar in acelasi timp, chiar in momentul desfasurarii razboiului civil din Sierra Leone in anii ¬90.

6. Vacanta lui Mr. Bean ( Mr. Bean¬s Holiday)

Un film usor, de vara, o comedie tipica lui Mr. Bean... Acesta castiga o calatorie la Cannes la tombola realizata de biserica din localitate. O serie de incurcaturi care incep chiar din trenul Eurostar, multe situatii penibile si amuzante prin care personajul principal trece, fac deliciul acestui film.

7. Demon pe doua roti ( Ghost rider)

Johnny Blaze, interpretat de Nicholas Cage, era numai un adolescent care facea cascadorii cu motocicleta cand si-a vandut sufletul diavolului (Peter Fonda). Ajunge mai intai un motociclist de talie mondiala, iar apoi vanatorul de recompense al diavolului cu misiunea de a gasi suflete malefice pe Pamant si a le duce in iad. Reintalnind-o pe iubita sa (Eva Mendes) , Johnny realizeaza ca e posibil sa I se ofere o a doua sansa la fericire, daca va reusi sa i se redea sufletul, iar de aici pornesc o serie de lupte si situatii extreme.

8. O noapte la muzeu ( Night at the museum)

E o comedie simpatica. Personajele si mai simpatice din toate epocile au fost special create pentru a fi pe placul publicului tanar, de liceu.9. Spiderman 3

Cea de-a treia parte a seriei Spiderman nu a dezamagit fanii infocati. Super cunoscutul costum rosu al lui Peter devine negru si ii schimba acestuia puterile si personalitatea, scotand la suprafata o mare dorinta de razbunare. Peter se lupta sa-si infraneze aceste porniri, ingraunata fiindu-i misiune de Omul de nisip si Venom...

10. Dincolo de trecut ( Deja vu)

Stiti cu totii ce inseamna sa ai un deja vu si cred ca fiecaruia i s-a intamplat asta macar o data. V-ati gandit vreodata ca acest lucru poate semnifica avertismente trimise din trecut sau indicii cu privire la viitor Nu Nici eu, dar producatorii acestui film cu siguranta au facut-o. Protagonistul e interpretat de Denzel Washington.

A.G., AskMen.ro