askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Filme numai bune de revazut

Filme numai bune de revazut

1/14807
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Din seria `daca doriti sa revedeti` am intocmit o lista a filmelor care merita revizionate oricand, la orice ora, pelicule ce sunt capabile sa schimbe modalitati de gandire, dar si atitudini.

Cu siguranta si tu ai filme pe care le-ai tot revazut, care te-au impresionat si care sunt pentru tine de referinta in cinematografie.

In general, cand vezi un film deja pentru a doua, a treia sau a oricata oara esti mult mai atent la detalii pentru ca subiectul si actiunea deja le cunosti. Astfel, ai sansa sa remarci lucruri pe care le-ai omis atunci cand ai privit filmul pentru prima data.

Comedii

In aceasta categorie a filmelor ce merita revazute intra, in general, toate comediile de calitate. Toate peliculele enumerate in `comedii de neuitat` si-au castigat un binemeritat drept de a fi revazute oricand, in voie, pentru a ne imbunatati starea de spirit.

Filme romanesti

Pentru ca asa se cade, din spirit patriotic vom enumera mai intai capodoperele nationale care, in opinia noastra, ar merita revazute.

`4 luni 3 saptamani 2 zile` a lui Cristi Mungiu, `California Dreamin` al regretatului regizor Cristian Nemescu, `Moartea domnului Lazarescu` a lui Cristi Puiu sau `Filantrofica` a genialului Nae Caranfil, vom ramane mereu in amintirea si admiratia noastra.

Ramane memorabila replica lui Gheorghe Dinica din cel din urma film amintit `orice mana intinsa trebuie sa spuna o poveste`.

Filme psihologice

As putea desemna castigator la numarul de puncte pentru aceasta categorie filmul `The sixth sense` care ii are ca protagonisti pe Bruce Willis si Haley Joel Osment.

De asemenea, merita oricand revazute pentru genialitatea lor `Seven`, in care Brad Pitt, Morgan Freeman si Gwyneth Paltrow fac un spectacol de exceptie.

`Tacerea mieilor` si `Hannibal` sunt doua pelicule in care Antony Hopkins demonstreaza inca o data ca este unul dintre cei mai mari actori din istoria cinematografiei.

Filme de aventuri si drame

In `Tootsie`, Dustin Hoffman are un rol exceptional de... femeie, iar un recital actoricesc de valoare inestimabila ne ofera si in `Rain Man` unde il are ca partener pe Tom Cruise.

`Sapte ani in Tibet` este cu siguranta un film ce merita revazut. Am oscilat intre a-l introduce la categoria istorice, dar este mai potrivit aici fiind o pelicula de-a dreptul impresionanta.

`Catch me if you can` care il are ca protagonist pe Leonardo di Caprio, `The Saint` cu Val Kilmer sau `Million Dollar Baby` cu si in regia lui Clint Eastwood sunt trei filme care vor reusi intotdeauna sa te puna pe ganduri, mai ales asupra modului in care iti traiesti viata.

`The Truman Show` cu Jim Carrey in rolul principal, `Pi`, `Man on fire`, `The mission`, `Fight Club` sunt, de asemenea, mari capodopere cinematografice.

Nu se putea sa trecem la urmatoarea categorie fara a face referire la `The Shawshank Redemption` un film extrem de apreciat si premiat, pe buna dreptate. Tim Robbins si Morgan Freeman arata ca zidurile unei inchisori nu te pot tine departe de a trai viata adevarata, mai ales cand esti retinut pe nedrept.

Filme istorice

`Elena din Troia`, `Troia`, `Gladiatorul`, `Apocalypto`, `Braveheart` sau `The patriot` sunt unele dintre cele mai apreciate si mai bune filme istorice realizate vreodata.

Filme romantice

`Meet Joe Black`, `seria `Bridget Jones`, `Wicker Park`, `Jeux dï¿¢enfants` in care frumoasa Marion Cottilard este protagonista, sau `Amelie` sunt filme ce merita revazute de toti cei care sunt impatimiti ai genului romantic. Acestea sunt capabile sa te surprinda si sa te uimeasca la fiecare revedere.De asemenea, `Love Actually` este o minunata comedie romantica, un film usor, de relaxare, care ii reuneste in dorinta de a-ti lumina privirea spre dragoste pe cativa mari actori precum Collin Firth, Hugh Grant, Keira Knightley, Emma Thompson sau Liam Neeson.

Andrei Georgescu, AskMen.ro