askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Filme exceptionale care nu au fost nominalizate la Oscar

Filme exceptionale care nu au fost nominalizate la Oscar

2/29953
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In apropierea decernarii premiilor Oscar, casele de pariuri si cinefilii din toata lumea fac pronosticuri privind viitori posesori ai ravnitei statuete. Paradoxal, nu ajung intotdeauna pe lista castigatorilor cele mai bune productii, bine cotate in prealabil de cunoscatori.

Iata ce filme exceptionale nu au fost nominalizate de-a lungul timpului la gala Academiei Americane de Film.
Heat (1995)
Regizat de Michael Mann si cu o distributie de exceptie, filmul "Heat" nu a primit in anul 1995 nicio nominalizare la premiile Oscar. Povestea duelului dintre locotenentul de politie Vincent Hanna (Al Pacino) si gangsterul Neil McCauley (Robert De Niro), a carui banda de hoti era specializata in spargeri de banci, nu a impresionat Academia Americana de Film. In schimb, in acelasi an, filmul "Braveheart" al lui Mel Gibson a plecat acasa cu cele mai multe statuete.

[youtube id="0xbBLJ1WGwQ" width="620" height="360"]
Shaun of the Dead (2004)
Anul 2004 a fost unul cu ghinion pentru Edgar Wright, regizorul filmului "Shaun of the Dead". Filmul a trecut neobservat de catre Academie.

Pelicula urmareste povestea unui barbat care decide sa isi schimbe radical viata si sa faca fata responsabilitatilor de adult, cand invazia mortilor vii devine problema principala a umanitatii.

Filmul nu a primit nicio nominalizare la Premiile Oscar, in favoarea "concurentului" direct, "Million Dollar Baby", regizat de Clint Eastwood.

[youtube id="yfDUv3ZjH2k" width="620" height="360"]
Reservoir Dogs (1992)
In 1992, Quentin Tarantino, "copilul nebun" al Hollywoodului, se joaca cu Harvey Keitel si Tim Roth in "Reservoir Dogs", un film care aduce in prim plan intamplarile sangeroase petrecute in urma unui jaf de diamante esuat.

"Joaca" lui Tarantino nu a fost pe placul Academiei, care a decis sa nu nominalizeze filmul la nicio categorie.

[youtube id="QvoKT481EmU" width="620" height="360"]
Leon (1994)
Filmul lui Luc Besson, cu Jean Reno, Natalie Portman si Gary Oldman in distributie, "Leon", nu a castigat nici macar un loc in listele de nominalizari la Oscar din anul 1994.

Povestea unui asasin cu sange rece, al carui aer dur se "topeste" treptat in fata delicatei Mathilda (o fetita de 12 ani de care are grija), a pierdut in fata comercialului "Forrest Gump", regizat de Robert Zemeckis.

[youtube id="DcsirofJrlM" width="620" height="360"]
The Big Lebowski (1998)
"The Big Lebowski", in regia fratilor Joel si Ethan Coen, este o alta pelicula careia i s-a facut o nedreptate atunci cand a fost omisa de pe listele galei Oscar. Cu Jeff Bridges in rolul principal, pelicula spune povestea unui mare amator de popice, confundat cu un faimos miliardar.

In acelasi an, premiul Oscar pentru "Cel mai bun film" ajunge la "Shakespeare in Love".

[youtube id="cd-go0oBF4Y" width="620" height="360"]

Autor:MihaelaRotaru

Sursafoto: luxehdwallpaper.com