Fetele rele din filme
4/4215
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sunt sexy, puternice, dominatoare si extrem de rele… Genul de femeie careia i-ai rupe fasul, cum bine spune o reclama. Sa fim seriosi acum! Carui barbat nu i-ar placea sa aiba de-a face cu o asemenea femeie Bine, nu in calitate de dusman… Angelina Jolie, Keira Knightley sau Jennifer Garner si-au cultivat o reputatie de femei delicate, dar cu bune cunostinte si metode de a pune la pamant orice barbat. Si cine nu s-ar vrea pus la pamant de una dintre ele

Trendul actual in filmele hollywoodiene este de a folosi in prim plan super femei, cu super puteri, cu super aptitudini in artele martiale si capabile sa nimiceasca dintr-un pumn pe oricine. De parca ar fi nevoie de toate astea... Si o privire ar fi suficienta ca sa ne nimiceasca... Oricum, sa depasim momentul, sa ne stergem frumos la gura si sa trecem mai departe... Pentru mine, Lara Croft ( Tomb Raider) , adica Angelina Jolie, este definitorie si de referinta in ceea ce priveste rolurile de fete rele din filme. Mersul sigur, look-ul foarte bine gandit si impecabil, siguranta de sine si faptul ca nimic nu-i statea in cale o fac cea mai tare, din punctul meu de vedere. Cred ca Lara Croft este o combinatie feminina foarte hot a personajelor din „Rambo" si „Die Hard". Sa nu o uitam nici pe Naomi Watts si rolul ei magnific din remake-ul „King Kong" si nici pe actrita din filmul original produs in 1976, Jessica Lange. Cameron Diaz, Drew Barrymore si Lucy Liu au fost „Ingerii lui Charlie" de doua ori si le astept cu nerabdare sa mai fie o data... Si Sharon Stone poate fi considerata o „fata rea" in seria „Basic Instinct" . Inteligenta, extrem de sexy, malefica. Acestea sunt lucrurile ce o transforma intr-o dama irezistibila, dar extrem de dura si manipulatoare. In aceeasi situatie e si Glenn Close in „Atractie fatala" .

Ce mai pot spune despre fetele Bond Ele cred ca dat tonul trendului de fete rele in filme. Din seria Bond mi-am alcatuit chiar si un top al preferintelor dupa cum urmeaza: castigatoare la numarul de puncte: Halle Berry. Pe locul secund vine puternic din spate, Ursula Andress, iar pe un nemeritat loc trei se afla nimeni alta decat Denise Richards.

Nici Jennifer Garner nu poate fi trecuta cu vederea, mai ales pentru rolul ei senzational din "Alias" , unde interpreta femeia de actiune cu o mie de fete interschimbabile in functie de situatie.

Ma mandresc ca m-am facut mare crescut la san fiind de "Xena, printesa razboinica" ( Lucy Lawless) , serial de referinta pentru orice barbat care se respecta. Unde mai pui ca mai aflai si ceva interesant de-un zeu, una, alta… Xena era varianta masculina a lui Steven Segal, adica

, lupta singura impotriva tuturor si ii salva pe toti. La vremea aceea eram tare amorezat si de Sarah Michelle Gellar, cunoscuta si ca "Buffy, spaima vampirilor" .

Lista ramane deschisa si poate continua la nesfarsit, dar ele sunt personajele care au facut istorie pentru mine.

A.G., AskMen.ro