askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Festivalul International de Film Comedy Cluj la editia a 5-a

Festivalul International de Film Comedy Cluj la editia a 5-a

4/44511
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In perioadaᅡ11 ¬ 20 octombrie, la Cluj va avea loc cea de-a 5-a editie aᅡFestivalului International de Film ¬Comedy Cluj¬. Timp de zece zile publicul clujean va avea ocazia sa asiste la proiectii speciale, premiere nationale si internationale, discutii cu invitati din industria filmului si multe alte evenimente conexe, totul sub tema comedy-drama. Pe parcursul celor 10 zile de festival, vor fi proiectate peste 100 de filme, in prezenta a numerosi invitati din industria cinematografica mondiala.

Programul Comedy Cluj vine cu noi surprize pentru publicul clujean, sectiunile fiind regandite astfel incat sa sublinieze tematicile filmelor abordate in selectie.

Pe langa sectiunile competitive dedicate lungmetrajelor, scurtmetrajelor si filmelor stundentesti, festivalul propune o arie larga de comedii si comedii dramatice din peste 35 de tari, explorand toate sub-genurile comediei. O noutate in acest sens este reprezintata de sectiunea tematicaᅡMockurama, care isi propune sa prezinte spectatorilor un gen special al filmului, un hibrid intre comedie, fictiune si documentar.

La fel ca in anii trecuti, in programul festivalului clujenii vor regasi si o serie de evenimente conexe filmului: workshop-uri, piese de teatru, dezbateri etc

Festivalul revine anul acesta in cele doua cinematografe din centrul orasului,ᅡCinema Florin PiersicᅡsiᅡCinema Victoria, dar continua si parteneriatul inceput anul trecut cuᅡCasa TIFF unde vor rula filme in doua sali de proiectie si Klausenburg Cafe, care vor fi din nou gazda pentru proiectiile din cadrul Comedy Cluj. Din acest an, pe harta festivalului apare un nou loc in care clujenii vor putea lua contact cu lumea filmului ¬ᅡCladirea Casino, spatiu in care se vor desfasura o serie de evenimente conexe (workshop-uri, intalniri cu realizatori si consumatori de film etc)

Ajunsa la cea de-a treia editie, intalnirea scolilor de film va avea loc si in acest an laᅡFestivalul International de Film ¬Comedy Cluj¬. Studenti din mai multe scoli de film internationale isi vor prezenta in fata publicului clujean filmele pe care le-au realizat in timpul studiilor. Scurtmetrajele lor (fie ca este vorba de animatie, fie de film) vor fi prilej de discutie intre cei prezenti la proiectii.

Si in acest an pretul biletelor ramane neschimbat ¬ 9 lei pentru un bilet cu pret intreg si 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari. De asemenea, pentru cea de-a 5-a editie se vor pune in vanzare 6 abonamente VIP care asigura accesul la toate proiectiile, workshop-urile, evenimentele speciale si petrecerile festivalului. Pretul unui abonament este de 150 lei.