askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Festivalul Filmului Evreiesc - la start

Festivalul Filmului Evreiesc - la start

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Duminica 20 octombrie, incepe Festivalul de Film Evreiesc Bucuresti (BJFF)! 36 de filme, in premiera in Romania, vor rula, pe parcursul celor 5 zile de festival, la Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului National al Taranului Roman si la cinematograful Elvira Popescu - Institutul Francez.

Duminica, 20 octombrie, regizorul german Eric Esser (inscris in competitie cu filmul documentar Chaja & Mimi), va avea o scurta interventie.
Gala de deschidere va avea loc luni, 21 octombrie, ora 19, la Muzeul National al Taranului Roman, in prezenta unor oaspeti de seama: corpul diplomatic care asigura patronajul de onoare, regizori si critici de film. Gala este dedicata regizorului Radu Gabrea, a carui bogata cariera cinematografica va fi prezentata de dna Irina Margareta Nistor.

Cu aceasta ocazie va fi lansata si o colectie de DVD-uri care cuprinde ultimele 7 productii ale regizorului, impreuna cu volumul lui Calin Stanculescu, ¬Radu GABREA, Biografia unei opera¬, din colectia "CINEMAgrafica".
Iris Lackner, critic de film, Israel, va sustine marti, 22 octombrie, la Muzeul Taranului Roman, o conferinta cu tema: Cum se reflecta iudaismul in cinematografia internationala. Alte prezente internationale la BJFF: Oded Guy (regizor) si Hadas Levi Setzemski (regizor).

Cu expozitia ¬Our Country¬, deschisa publicului pe tot parcursul festivalului, la Muzeul National al Taranului Roman, Alex Levac, fotograful israelian castigator al multor premii in fotografie, traverseaza granita vizibila intre ¬fotografia ca document¬ si ¬fotografia de arta¬, combinand claritatea si umorul instantaneelor si dovedind un interes fundamental pentru peisajul urban.

Gala de inchidere si desemnarea castigatorului Festivalului de Film Evreiesc ¬ Bucuresti 2013 va avea loc joi, 24 octombrie, ora 20:45, la Muzeul National al Taranului Roman.

Va reamintim faptul ca intrarea este libera, cu exceptia galei din 21 octombrie, cand accesul se va face numai pe baza de invitatie.

Atasat, programul Festivalului, disponibil si la adresa www.bjff.ro sau pe pagina de facebook ¬ the BJFF.

Festivalul Filmului Evreiesc - Bucuresti (BJFF - 2013) este organizat de Fundatia Culturala Art Promo in cooperare cu Muzeul National al Taranului Roman.

 

Cauta in site