askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  "Drumul Dreptatii"

"Drumul Dreptatii"

1/14809
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Castigatorul Premiului Oscar, Russell Crowe si Christian Bale fac echipa pe marile ecrane in `Drumul dreptatii` (`3:10 To Yuma`). Filmul prezinta o calatorie de trei zile prin Vestul Salbatic, deschizand o noua perspectiva in galeria povestilor western.

Bazata pe o nuvela a lui Elmore Leonard, tema filmului `Drumul Dreptatii` (`3:10 To Yuma`) este una simpla. Un fermier stramtorat pe nume Dan Evans (Christian Bale) se ofera voluntar sa-l escorteze pe raufacatorul Ben Wade (Russell Crowe) catre trenul ce-l va duce la inchisoare.

Ceea ce il detaseaza fata de western-urile clasice si de productia din 1957 a lui Delmer Daves, care a urmarit acelasi fir epic, este intensitatea actiunii narate la nivel vizual si profunzimea personajelor sale.

Vestul Salbatic al lui Wade si al lui Evans, dincolo de a fi brut si periculos, e pe punctul unei schimbari radicale datorita construirii caii ferate transcontinentale. Dan este un veteran al Razboiului Civil, un om al regulilor retras la o ferma modesta din Arizona, amenintat cu deposedarea din pricina caii ferate si aflat in pragul faometei din cauza secetei.

Ben Wade este legenda la care viseaza Will Evans, fiul lui Dan, ucigasul carismatic, dur si stralucitor, echivalentul unei vedete rock din zilele noastre. Desi, amandoi au personalitati puternice si fiecare se afla de cealalta parte a legii, imprejurimile ii determina sa se apropie unul de celalalt.

Alaturi de Russell Crowe, detinatorul unui Premiu Oscar pentru rolul din `Gladiatorul`, si de Christian Bale (Batman din `Batman Inceputuri`, Jim din `Harsh Times`), din distributie mai fac parte legendarul Peter Fonda (`Aurul lui Ulee`, `The Limey`) si Ben Foster (`X-Man: Ultima infruntare`).

Castiga invitatii la filmul `Drumul dreptatii`