De la 8-biti la 3D. Pixels: o aventura digitala da viata personajelor din jocurile arcade
1/10901
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Pixels: o aventura digitala aduce pe ecranele din Romania personaje indragite ale jocurilor ce au facut istorie in anii `80. Printre ele, PAC-MAN, Donkey Kong, Centipede, Galaga, Frogger, Q*bert, sau Space Invaders.

Producatorii au creat o versiune tri-dimensionala a jocurilor de 8-biti pe care le puteai vedea afiAᅡate pe ecranul calculatorului, in salile de jocuri celebre in anii 1980 in America si, dupa `90, in Romania.

Scenografulul Peter Wenham, care raspundea de aspectul general al filmului, a fost primul care s-a ocupat de tranzitia personajelor, de la versiunea clasica de 8 biti la cea 3D. "Era important pentru companiile producatoare de jocuri, dar si pentru noi - sa ne mentinem cat mai aproape de adevar, chiar daca treceam la personaje 3D", afirma el. "Distractia provine din faptul ca aratam ceva ce nu s-a mai vazut pana acum aᅡᅡ toate obiectele de care ne lovim zi de zi sunt prezentate cu pixelii la vedere. Trebuia sa ne hotaram cum voiam sa arate aceste lucruri aᅡᅡ spre exemplu o bomba lansata de Space Invaders loveAᅡte asfaltul, facand un crater mare; in acelasi timp asfaltul se descompune in pixeli. Trebuia sa vedem cum arata toate astea."

Dupa cum spune Wenham, exista riscul ca aceste versiuni 3D ale personajelor sa arate prea schematic sau neinteresant. Atunci le-a venit ideea cu aura luminoasa - o idee aplicabila obiectelor descompuse in pixeli. Nu numai personajele urmau sa emita o lumina interactiva, ci si tintele atacurilor. Rezultatul a fost uimitor si pe de alta parte a reusit sa exprime si modalitatea in care extraterestrii folosesc jocurile video pentru a ataca planeta.

Matthew Butler a actualizat jocurile video ale anilor 1980, aducandu-le in zilele noastre

Odata ce a hotarat imaginea personajelor, Columbus i-a cerut lui Matthew Butler, creatorul efectelor vizuale, sa actualizeze jocurile video ale anilor 1980 aducandu-le in zilele noastre. "Matt Butler este geniul nebun care a facut ca aceste creaturi sa para reale, dar in acelasi timp sa fie ceva ce spectatorii n-au mai vazut pana acum. El si-a fortat echipa pentru a realiza aceste lucruri si a pus presiune pe noi mai mult ca niciodata," recunoaste Columbus.

Butler afirma ca realizatorii filmului au facut eforturi extraordinare pentru a obtine personaje cu un look nou si cat mai veridic, dar si pentru a reedita miscarile si modul lor de interactiune de altadata.

"Daca ne gandim la PAC-MAN, el infuleca tot ce-i iese in cale si se misca cu mare rapiditate. Donkey Kong, de asemenea are miscarile lui specifice, un fel de pasi marunti aᅡᅡ noi am realizat o animatie mai fluenta, dar am mentinut esenta lui de spiridus."

Cele mai surpinzatoare efecte vizuale si cei mai indragiti eroi ai jocurilor ce au facut istorie in anii `80: PAC-MAN™, Donkey Kong™, Centipede®, Galaga™, Frogger, Q*bert™, sau Space Invaders™ vor putea fi urmarite in Pixels: o aventura digitala, din 27 iulie in cinematografe. Filmul este distribuit de InterComFilm Distribution.