"Dans la maison/ In casa" intra in cinematografe din 3 mai
1/10315
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
"Dans la maison / In casa" este un thriller regizat de Francois Ozon (Swimming Pool, 8 Femmes, Potiche), cu Kristine Scott Thomas (The English Patient, Mission: Impossible, Gosford Park, Four Weddings and a Funeral) si Fabrice Luchini (Potiche, Les femmes du 6eme etage).

In film ii veti mai putea recunoaste pe Emmanuelle Seigner (La vie en rose, Frantic, The Ninth Gate) si pe Denis Menochet (Inglorious Basterds, Robin Hood, Hannibal).

Dans la maison / in casa a primit in 2012 Premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI) (regizorul Francois Ozon) si sase nominalizari la Premiile Cesar 2013 (Cel mai bun actor - Fabrice Luchini, Cea mai buna adaptare, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film, Cea mai buna muzica, Cel mai promitator actor - Ernst Umhauer). De asemenea, i-a fost decernat Golden Seashell (regizorul Francois Ozon) si Premiul Juriului (Cel mai bun scenariu) la Festivalul international de film de la San Sebastian.

Dans la maison / in casa este distribuit in Romania de Independenta Film si va avea premiera in data de 3 mai, in cinematografele Studio, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex, Cinema City (Cotroceni), Grand Cinema Digiplex (Baneasa), Union, Europa, Glendale Studio si Cinema Patria (sala 3D) in Bucuresti, iar in Constanta si Brasov, la Cinema City, urmand ca in urmatoarea perioada sa ruleze in cinematografele din toata tara.
Dans la maison - Sinopsis
Un baiat de 16 ani (Ernst Umhauer) se infiltreaza pas cu pas in casa si familia colegului sau de clasa, unde gaseste surse de inspiratie pentru eseurile la limba si literatura franceza. Impresionat de talentul deosebit la scris, profesorul sau (Fabrice Luchini) redescopera placerea de a preda materia unui elev stralucit, spre deosebire de restul mediocrilor din clasa. Pasiunea pentru elev a profesorului intre doua varste si fara copii, el insusi ramas la stadiul de scriitor debutant, il face sa nu observe ca lucrurile usor-usor incep sa scape de sub control. Ceea ce incepe ca o gluma cam deplasata se transforma intr-un exercitiu de voyeurism-exhibitionism care ar putea intra sub incidenta legii, iar finalul risca sa devina tragic.