askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Cele mai tari filme despre Apocalipsa

Cele mai tari filme despre Apocalipsa

2/28349
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Pentru ca tot vine Apocalipsa astazi, ce altceva mai bun avem de facut decat sa o sfidam Daca zilele trecute va spuneam ce melodii tematice putem asculta de Sfarsitul Lumii si ce petreceri "de final" au loc in Bucuresti, azi ne-am gandit sa prezentam cele mai tari filme despre Apocalipsa.

Pregateste castronul cu popcorn, aseaza-te comod. Incepem!
1. Dawn of the dead (2004)
"Dawn of the dead" este practic un remake dupa filmului cu acelasi nume al lui George A. Romero, dar se ridica la nivelul originalului. Sub dictonul "Cand nu mai este destul loc in Rai, mortii vor umbla pe pamant", actiunea filmului ne duce intr-un moment in care pamantul este lovit de o boala letala, iar oamenii mor intr-un numar impresionant si cu o viteza uluitoare.

Partea interesanta este ca acestia nu mor definitiv, ci devin zombie "programati" sa-i ucida pe cei ramasi in viata. Exista totusi un mic grup de supravietuitori, care se refugiaza intr-un mall. Aceasta este ultima urma de omenire pe suprafata pamantului, iar grupul trebuie sa se foloseasca de toate resursele pentru a ramane in viata.

[youtube id="8LUzJAsa-gg" width="620" height="360"]

2.ᅡThe Road (2009)
Unul dintre cele mai bune filme post-apocaliptice este "The Road", care surprinde povestea unui tata si fiul sau, incercand sa supravietuiasca unui cataclism. America a fost toata incendiata, iar acum este numai scrum. Cu toate acestea, temperaturile scad tot mai mult si vine un ger caruia cu greu ii fac fata cei doi, insa nu se abat de la drumul lor catre coasta oceanului.

Filmul este cu atat mai intrigant cu cat nu ni se arata cum a ajuns planeta in aceasta situatie. Merita vazut!

[youtube id="hbLgszfXTAY" width="620" height="360"]

3. ᅡChildren of Men (2006)
Venit de la celebrul regizor Alfonso Cuaron (Harry Potter, Prisoner of Azkaban), "Children of Men" este un film surprinzator, care reuseste sa te captiveze de pe prima pana la ultima secunda. Actiunea are loc in 2027, cand omenirea are de suferit din cauza scaderii populatiei si a incapacitatii de a se reproduce. Ultima nastere s-a intamplat in urma cu 19 ani, iar oamenirea ajunge pe cale de disparitie. Salvarea sta in mainile unui singur om, Theo.

Din distributie fac parte actori de exceptie: Clive Owen, Michael Caine, Julianne Moore si Oana Pelea.

[youtube id="7nLfQd_GxbM" width="620" height="360"]

4. ᅡI am Legend (2007)
New York, 2012. Orasul este pustiu si distrus. Singurul supravietuitor este un fost cadru militar si om de stiinta, Robert Neville. Nu se stie cum a reusit sa scape de un dezastru biologic produs de un presupus medicament pentru vindecarea cancerului. Acest "leac" nu a distrus complet omenirea, insa multi oameni s-au transformat in zombie insetati sa-i ucida pe cei ramasi in viata. Robert crede ca a descoperit antidotul pentru a salva omenirea, iar acesta are la baza chiar sangele lui, necontaminat.

[youtube id="ewpYq9rgg3w" width="620" height="360"]

5. ᅡThe day the Earth stood still (2008)
Cu Keanu Reeves si Jennifer Connelly in roluri principale, The day the Earth stood still prezinta Terra post-apocaliptica si aparitia pe pamant a unei civilizatii avansate, formata din gardieni robotici ce vor sa mentina un echilibru in Galaxie. Problema apare atunci cand ei decid sa distruga specia umana.

Dintr-o nava spatiala coboara un robot cu chip uman, care informeaza omenirea ca trebuie sa le demonstreze ca sunt capabili sa mentina pacea in galaxie, altfel vor fi eliminati.[youtube id="AQ16Rzi-lfA" width="620" height="360"]

Alte filme despre Apocalipsa:
Armageddon
War of Worlds
Independence Day
The Day After Tomorrow
2012
Knowing
Sunshine