Cele mai lungi filme
4/4210
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Poate ca nu mergi la cinematograf in ideea de a petrece mai mult de o ora jumatate, maximum doua, intr-o camera intunecata, plina de necunoscuti, pentru a urmari un film ce pare fara de sfarsit. Ai simtit si tu, probabil, ca unele scene sunt trase de par si nu isi au locul, iar la unele chiar se putea renunta cu usurinta. In acest sens, cei de la maxim.com au intocmit o lista in care regasim cele mai lungi filme ale ultimilor 10 ani.

Bad Boys II
Durata: 147 minutes Americanilor li s-a parut fara sens si rusinoasa filmarea peliculei in Cuba, cand totul se putea rezolva la fel de bine si in Miami.

The Matrix Reloaded
Durata: 138 minutes
Daca primul film a fost incarcat de mister si actiune, despre cel de-al doilea nu se poate spune acelesi lucru, acesta fiind mult prea lung si plicticos. Se putea trece peste partea in care Zion bate campii.

Pearl Harbor
Durata: 183 minutes
Aici cred ca suntem cu totii de acord: filmul asta parca nu se mai termina. Pelicula s-a incercat a fi o drama umana, care ar fi trebuit sa ne impresioneze deplin. Si chiar a facut-o, dar nu in modul in care se asteptau realizatorii. Am vazut documentare despre atacul de la Pearl Harbor, mai emotionante si mai scurte.

Superman Returns
Durata: 154 minutes
Pe langa faptul ca printr-o minune, Superman arata cu 20 de ani mai tanar fata de ultima data cand il vazusem pe ecrane, filmul are o actiune intretaiata, care nu ne-a impresionat prea tare.

Titanic
Durata: 194 minutes
Filmul a castigat multe, multe premii, are ceva actiune, nuditate, dar si un mare defect: dureaza mai mult decat calatoria cu Titanicul insasi. S-ar fi putut renunta la momentele de amintiri, ce strajuiesc inceputul si sfarsitul filmului.

The Lord of the Rings ( trilogia)
Durata totala: 558 minutes
In aceeasi categorie ar putea intra, spre exemplu si seria "Harry Potter", dar parca e ceva mai bine realizata. Sunt multe, multe scenele la care s-ar fi putut renunta in realizarea acestui film si tot am fi inteles esentialul.

Kill Bill ( I, II)
Durata: 247 minutes
Stim ca dureaza foarte mult sa faci o sabia samurai, dar nu tinem in mod special sa vedem acest lucru moment cu moment. Aceasta scena a durat atat de mult incat am fi avut timp sa mergem la toaleta linistiti, sa cumparam popcorn sau sa scriem un mail fara a pierde ceva important.

Saving Private Ryan
Durata: 170 minutes
Daca ar fi sa ne incredem in ceea ce am vazut in acest film, ar insemna ca in timpul razboiului, soldatii aveau foarte, dar foarte mult timp la dispozitie sa stea de vorba, sa se cunoasca mai bine si sa lege prietenii.

The Star Wars (seria noua)
Durata: 415 minutes
Filmul e bun, chiar foarte bun, dar dureaza cam multisor. Cred ca suntem in unanimitate de acord cand spunem ca unele scene sunt de prisos.

A.G., AskMen.ro