askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Campania - The Campaign

Campania - The Campaign

1/13531
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In momentul in care politicianul Cam Brady (Will Ferrell) comite o gafa greu de imaginat chiar inaintea alegerilor electorale, doi magnati pun la cale un plan de a-l elimina din cursa si a castiga controlul asupra districtului Carolina de Nord. Iar contracandidatul sustinut de ei este Marty Huggins (Zach Galifianakis), naivul director al unui centru de turism local.

La inceput, Marty pare sa fie cea mai putin fericita alegere, dar cu ajutorul sustinatorilor sai, al unui manager de campanie feroce si conexiunilor politice ale familiei, devine in scurt timp un rival neasteptat si o concurenta foarte puternica pentru Cam.

Pe masura ce se apropie ziua votarii, cei doi ajung sa se manance de vii, insultele se transforma in agresiuni fizice, intr-un iures de inselaciuni, atacuri si lupte murdare. Sub bagheta lui Jay Roach, regizorul responsabil de succesul filmului Meet the Parents, Campania este un film care aduce circul politic pe noi culmi ale ridicolului.

Comedia ii are in rolurile principale pe Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Katherine LaNasa, Dylan McDermott, John Lithgow, Dan Aykroyd si Brian Cox. Regizat de Jay Roach pe baza unui scenariu scris de Chris Henchy & Shawn Harwell, dupa o poveste de Adam McKay & Chris Henchy & Shawn Harwell, filmul este produs de Will Ferrell, Adam McKay, Jay Roach si Zach Galifianakis. In scaunele producatorilor executive se afla Amy Sayres, Jon Poll si Chris Henchy.

Echipa de creatie din spatele camerelor de filmare ii include pe directorul de imagine Jim Denault (nominalizat la premiile Emmy pentru serialul marca HBO, Carnivale); scenograful Michael Corenblith (nominalizat la Premiile Oscar pentru How the Grinch Stole Christmas and Apollo 13); editorii de montaj Craig Alpert (Knocked Up, Borat) si Jon Poll (Meet the Fockers) si designerul de costume Daniel Orlandi (The Blind Side).

O productie Warner Bros. Pictures distribuita in Romania de MediaPro Distribution, comedia Campania va putea fi vizionata in cinematografe din 14 septembrie.