askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  "Apele tac" ? cel mai premiat scurtmetraj romanesc

"Apele tac" ? cel mai premiat scurtmetraj romanesc

3/32375
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dupa succesul inregistrat la Santa Fe Independent Film Festival (USA), unde a fost laureat al premiului pentru cel mai bun film, la ZUBROFFKA (Polonia) unde a castigat doua premii, Apele tac, filmul Ancai Miruna Lazarescu, laureatul premiului Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj in 2012, a reusit sa adune nu mai putin de 75 de premii nationale si internationale, devenind astfel cel mai premiat scurtmetraj romanesc al tuturor timpurilor.

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin de anul trecut, a fost nominalizat la Oscarurile europene in 2011 si spune povestea a doi prieteni, care, in 1986, vor sa fuga din tara trecand Dunarea inot. Pentru a fi sigur de reusita fugii, Gregor are o singura conditie: Vali trebuie sa isi lase in urma sotia. Produs de Filmallee (Germania) si de Strada Film, scurtmetrajul ii are pe afis pe Toma Cuzin (Hartia va fi albastra), Andi Vasluianu (California Dreamin¬, Despre Oameni si Melci, Minte-ma frumos) si Patricia Moga.

¬Apele tac¬ nu a primit doar confirmarea criticilor si publicului, ci si a presei din toata lumea:

¬Apele tac este o productie perfecta si convingatoare, respecta trendurile noului cinema, fiind in acelasi timp, complet diferita. Este grandios intr-un stil non-comercial, o minune pe care o poti intalni o data in viata.¬ - Suddeutsche Newspaper, Germania

Scenariul este semnat de Anca Miruna Lazarescu, imaginea de Christian Stangassinger si montajul de Dan Olteanu.