Alchimistul lui Coelho pe marile ecrane
4/4212
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Laurence Fishburne (interpretul lui Morpheus din "The Matrix") va juca in ecranizarea romanului lui Paulo Coelho, "Alchimistul". Proiectul este programat pentru lansare in anul 2009. Filmul va purta acelasi nume cu cel al renumitului best seller, roman care a avut un succes imens pe toate pietele internationale, fiind tradus in 56 de limbi si avand vanzari de peste 40 de milioane de exemplare in nu mai putin de 150 de tari.

Cartea a fost foarte bine primita si in Romania, vanzarile inregistrate constituind una din cele mai bune recomandari. Scrisa in 1988, "Alchimistul" este cea mai cunoscuta carte a scriitorului brazilian. Povestea are loc pe vremea Inchizitiei, urmarind calatoria unui tanar spaniol in cautarea unei comori ascunse undeva in jurul piramidelor din Egipt. Prima declaratie a lui Fishburne privind lung metrajul a fost aprecierea Alchimistului drept "Un Harry Potter impletit cu Indiana Jones".

Laurence Fishburne este unul din cei mai bine cotati actori de pe piata Hollywood-ului, obtinand numerosi fani prin interpretarea personajului Morpheus din trilogia Matrix. Din implicatiile filosofice si faimoasele scene de actiune ale trilogiei, Fishburne va apara in ecranizarea Alchimistului mai degraba partea mistica, in detrimentul pistoalelor si lovitorilor perfect regizate. Fishburne va putea fi vazut cat de curand in salile de cinema din Romania in filmul de actiune "The Death and Life of Bobby Z", alaturi de Paul Walker, precum si in "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer", cu Jessica Alba.

Radu Vilcu, Formen.ro