askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  6 filme de la Cannes 2013 ajung si in Romania

6 filme de la Cannes 2013 ajung si in Romania

3/34235
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Festivalul Cannes 2013 (15-26 mai), editia a 66-a, a publicat zilele trecute lista filmelor selectate in competitia oficiala. Din cele 19 filme, sase vor fi aduse si in Romania de Independenta Film, plus unul dintre filmelecare vor rula in afara competitiei.

Cele 6+1 filme de la Cannes care vor putea fi vazute in curand si in cinematografele noastre sunt:

Jeune et Jolie (Young and Beautiful). Regia: Francois Ozon. Cu: Charlotte Rampling.

Jimmy P. Regia: Arnaud Desplechin. Cu Benicio Del Toro.

Only God Forgive. Regia: Nicolas Winding Refn, Cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas.

Like father, Like Son. Regia: Hirokazu Koreeda.

La Vie d'Adele (Blue Is the Warmest Color). Regia: Abdellatif Kechiche.

The Immigrant. Regia: James Gray. Cu: Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Marion Cotillard.
Blood Ties. Regia: Guillaume Canet. Cu: Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen

Jeune et jolie / Young and Beautiful
Regia: Francois Ozon. Cu: Charlotte Rampling.

Este portretul unei fete de 17 ani (Marine Vacth) care se prostitueaza din placere.

Regia este semnata Francois Ozon, cel care a realizat si Swimming Pool (2003), nominalizat la Palme d¬Or (pentru regie), la Cesar (¬Cea mai buna actrita¬ - Charlotte Rampling), ¬Cel mai bun film¬ - la Festivalul de Film de la Bangkok, in 2003.

[youtube id="cHGKfV4uqJw" width="620" height="360"]
Jimmy P.
Regia: Arnaud Desplechin. Cu Benicio Del Toro.
Un film american in regia francezului Arnaud Desplechin (Kings & Queen 2004, A Christmas Tale 2008, Esther Kahn 2000, The Beloved 2007), cu Benicio Del Toro in rolul principal.

Jimmy P. este o adaptare dupa cartea ¬Psychotherapie d¬un Indien des Plaines¬ scrisa de antropologul Georges Devereux in 1951. Fost pacient-caz de-al sau, Jimmy Picard (interpretat aici de Benicio Del Toro) este un indian din tribul Pieds Noir, extrem de afectat de alcoolism si de pierderea radacinilor sale.


Only God Forgive
Regia: Nicolas Winding Refn, Cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas.

Regizorul danez Nicolas Winding Refn a devenit cunoscut in 1996, odata cu regizarea peliculei Pusher, filmul care l-a lansat pe actorul danez Mads Mikkelsen, din The Hunt (2012), ce ruleaza chiar acum in cinematografe. Colaborarea cu Mads Mikkelsen a continuat si la Valhalla Rising (2009), si la Pusher II (2004). Tot Nicolas Winding Refn a regizat recentul Drive (2011), cu Ryan Gosling - pentru care a primit premiul ¬Cel mai bun regizor¬ la Cannes 2011 - si Bronson (2008), cu Tom Hardy, ¬Marele premiu al juriului¬ la Sundance Film Festival 2009 si ¬Cel mai bun film¬ la Sydney Film Festival 2009.

[youtube id="Tcl2hnhze3E" width="620" height="360"]

Like father, Like Son
Regia: Hirokazu Koreeda

Like father, Like Son (in original: Soshite chichi ni naru) este un film japonez. Un om de afaceri de mare succes afla ca fiul sau a fost inlocuit la nastere cu un alt copil. Acum el se afla in fata unei decizii extrem de importante: il va alege pe fiul sau biologic de care a aflat abia acum Sau il va creste in continuare pe cel ¬anonim¬, la fel cum a facut-o si pana acum, ca si cum ar fi propriul sau copil

Regizorul japonez Hirokazu Koreeda a mai fost nominalizat la Cannes - Palme d¬Or pentru doua filme: Nobody Knows (2004) si Distance (2001). Titlurile pentru care mai este cunoscut sunt I Wish (2011), Still Walking (2008) si After Life (1998)La Vie d'Adele / Blue Is the Warmest Color
Regia: Abdellatif Kechiche.

Filmul este o adaptare dupa cartea ¬Le bleu est une couleur chaude¬, de Julie Maroh. Scenariul incepe cu Adele, o adolescenta de 15 ani care stie sigur doua lucruri: ca e fata, iar fetele ies cu baietii. Viata ei e pe cale sa se schimbe in momentul in care o intalneste pe Emma, asta in ciuda opozitiei parintilor si a lumii din jur.

Produs de Quat¬sous Films (compania regizorului) si de Wild Bunch, La vie d'Adele are un buget de 4 milioane de EUR.

Regizorul Abdellatif Kechiche a castigat in 2005 si in 2008 Cesar-ul pentruᅡGames of Love and Chance (2003) - ¬Cel mai bun scenariu¬, ¬Cel mai bun film¬, ¬Cel mai bun regizor¬; respectiv pentru The Secret of the Grain (2007) - ¬Cel mai bun regizor¬, ¬Cel mai bun scenariu¬, ¬Cel mai bun film¬. Acesta din urma a obtinut si premiul FIPRESCI plus alte trei premii si a fost selctat in competittia oficiala pentru ¬Leul de Aur¬ la Festivalul de la Venetia, in 2007.

The Immigrant
O tanara imigranta este atrasa intr-o viata de burlesc si vodevil pana cand este descoperita si salvata de un fermecator magician. El reuseste sa o gaseasca si pe sora sa, tinuta inca in spatiul restrictionat de pe Insula Ellis, si apoi sa le reuneasca pe cele doua.

in film ii veti recunoaste pe Jeremy Renner, Joaquin Phoenix si pe Marion Cotillard.

James Gray este un regizor american nascut din parinti emigranti rusi. Are deja trei selectii in competitia oficiala de la Cannes la activ: The Yards (2000), Two Lovers (2008), We Own the Night (2007). Ultimele doua au fost nominalizate si la Premiile Cesar pentru ¬Cel mai bun film strain¬. Filmul sau de debut, Little Odessa (1994), cu Tim Roth, Edward Furlong si Vanessa Redgrave, a castigat Leul de Argint la Venetia.

Blood Ties
Regia: Guillaume Canet. Cu: Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen.

Blood Ties pune fata in fata doi frati din Brooklyn-ul anilor ¬70. Unul este de partea legii, celalalt este de cealalta parte, in lumea crimei organizate.

Guillaume Canet este un regizor si actor francez. A jucat in The Beach (2000), cu Leonardo diCaprio, in Vidocq (2001), Joyeux Noel (2006) si in Fustangii / Les infideles (2012). Ca regizor a primit un Cesar pentru Cel mai bun regizor, cu Tell No one / Ne le dis a personne (2006) si a fost nominalizat la Premiul publicului - European Film Awards in 2011, pentru Little White Lies (2010).

Filmul beneficiaza de o distributie importanta: Mila Kunis, Marion Cotillard si Clive Owen.