askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  5 capodopere cinematografice

5 capodopere cinematografice

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Filme ca "American Beauty" sau "Memoriile unei gheise" sunt adevarate opere de arta, productii de-a dreptul remarcabile realizate de unii dintre cei mai talentati regizori. Astfel de filme insufletesc atmosfera oricarei case si raman in mintea audientei timp indelungat.

American Beauty
Lester si Carolyn Burnham par, din exterior , un cuplu perfect, intr-o casa perfecta, dintr-un cartier perfect. Dar, de fapt, Lester se cufunda din in ce mai adanc intr-o depresie. Pana la urma acesta cedeaza cand se indragosteste de una dintre prietenele fiicei lui, Jane. Intre timp aceasta dezvolta o relatie "de prietenie" cu baiatul vecinilor care locuieste cu un tata homofob.

Memoriile unei gheise
In 1929 o fata saraca de noua ani, pe nume Chiyo, dintr-un sat pescaresc este vanduta unei case de gheise. Aici este tratata nemilos de catre proprietari si atrage gelozia gheisei
principale, Hatsumomo, ceea ce o determina pe rivala acesteia, Mameha, s-o ia pe Chiyo sub aripa sa. Cu multa munca si straduinta, micuta se tranforma de-a lungul vremii intr-o frumoasa gheisa ce va primi numele Sayuri. Al doilea razboi mondial nu cruta nici Japonia, iar cursul vietii tinerei este din nou schimbat.

Nasul
Filmul lui Francis Ford Copolla, castigator a trei premii Oscar, este inspirat de romanul "The Godfather", scris de Mario Puzo. Pelicula prezinta povestea unei "familii" mafiote al carei cap este Vito Corleone. Fiul sau, Michael, este cel care ii succeda la preluarea afacerilor, insa, acesta isi doreste o viata normala. Este singurul din intreaga familie care nu e implicat in afaceri murdare. Totusi, dupa ce tatal sau este impuscat de trimisul unui dealer de droguri pe nume Solozzo, Michael cauta razbunare si incepe un adevarat razboi impotriva criminalului.

Lista lui Schindler
Filmul este inspirat dintr-o poveste reala a unui om de afaceri ceh pe nume Oskar Schindler. Acesta foloseste muncitori din lagarele de concentrare pentru a deschide o fabrica in Polonia, asediata de nazisti. Pe masura desfasurarii celui de-al doilea razboi mondial soarta evreilor devine din ce in ce mai cruda, iar Schindler isi cheltuieste intreaga avere pentru a "cumpara" libertatea a 1100 de oameni din lagarele de concentrare.

Nici un Samurai Shichinin
Un samurai veteran sarac accepta propunerea de a proteja un sat impotriva banditilor. Acesta isi ia ca ajutor alti sase samurai si ii invata pe sateni cum sa se apere, in schimbul a trei mese pe zi. Filmul culmineaza cu scena in care 40 de banditi ataca satul.

Robert, Redactia AskMen.ro

 

Cauta in site