askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  3 filme pe care nu trebuie sa le ratezi in luna februarie

3 filme pe care nu trebuie sa le ratezi in luna februarie

3/30085
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Februarie este luna Premiilor Oscar, care vor avea loc in data de 24. Trei dintre cele mai apreciate filme ale momentului, cu sanse reale la o statueta aurita, ruleaza si in cinematografele romanesti: "Lincoln", "Amour" si "Silver Linings Playbook".

1. Lincoln

"Lincoln" este o drama ce are ca subiect lupta celui de-al 16-lea presedinte al Statelor Unite pentru votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost abolita in SUA. Filmul a primit 12 nominalizari la Premiile Oscar 2013. Din distributie fac parte actorii Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt si Tommy Lee Jones.

[youtube id="VWpMt2-Z-fc" width="620" height="360"]
2. Amour

Filmul "Amour" are 5 nominalizari la Premiile Oscar 2013. Pelicula spune povestea unei iubiri mature dintre o femeie pe moarte si sotul ei, care incearca sa faca fata bolii acesteia. Actorii Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva si Isabelle Huppert sunt interpretii rolurilor principale.

[youtube id="H2INylnfMCU" width="620" height="360"]
3.The Silver Linings Playbook

"The Silver Linings Playbook" este o comedie dramatica, in care rolurile principale sunt jucate de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence. Filmul spune povestea lui Pat Solitano, un fost profesor care a petrecut patru ani intr-o institutie care trateaza bolile mintale. Barbatul, care sufera de tulburare bipolara, incearca sa isi cucereasca fosta sotie, insa viata lui ia o intorsatura neasteptata cand o cunoaste pe Tiffany.

[youtube id="Lj5_FhLaaQQ" width="620" height="360"]