askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  WarnerMusic cel Mare inghite EMI, pestele cel mic

WarnerMusic cel Mare inghite EMI, pestele cel mic

1/17511
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
O batalie serioasa se anunta la varful industriei muzicale intre doua din cele mai mari case de discuri din lume. Warner Music a lansat o oferta de preluare a rivalei EMI pentru 4,6 miliarde de dolari. O oferta surpiza, caci o alta oferta de preluare, cu aceiasi actori, dar cu roluri inversate, a avut loc in urma cu o luna. Este vorba de o preluare ostila, in care pestele cel mic incearca sa-l inghita pe cel mare, caci EMI este mai mare decat Warner Music. In orice caz, este ultima fila dintr-o poveste lunga a rivalitatii dintre cele doua companii, caci au existat, de-a lungul timpului, mai multe tentative de preluare.

Casa de discuri americana Warner Music Group a lansat oferta de preluare a EMI din Marea Britanie dupa ce aceasta din in mai aceasta din urma a incercat sa preia Warner. Actionarii companiei americane, a patra mare casa de discuri, la nivel mondial, au respins in unanimitate, in luna mai, o oferta de preluare in valoare de 4,2 miliarde de dolari lansata de EMI, a treia ca marime din lume.

Britanicii nu au fost la prima incercare. In 2003, EMI a pierdut concursul pentru preluarea diviziei Warner Music a grupului Time Warner, in favoarea unui consortiu de fonduri de investitii. Analistii estimeaza ca, in caz ca se va produce, fuziunea intre EMI si Warner Music ar determina economii de ordinul sutelor de milioane de dolari, iar compania rezultata in urma unei tranzactii intre cele doua grupuri ar concura de la egal cu principalele case de discuri, Universal Music si Sony-BMG.

BizBazar

Cauta in site