askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  "Vama Veche nu mai exista de 3 ani" - Tudor Chirila

"Vama Veche nu mai exista de 3 ani" - Tudor Chirila

1/17455
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Astazi am aflat oficial ceea ce de cateva zile se zvonea prin presa. Trupa Vama Veche s-a destramat, din cauza neintelegerilor intre membrii trupei. Tudor Chirila si Eugen Caminschi au organizat astazi 5 septembrie o conferinta de presa in care au anuntat ca Vama Veche nu mai exista.

Tudor, Eugen si claparul Raul Cusac vor merge inainte cu un nou proiect pe care l-au numit "Vama". De celalta parte a baricadei au ramas Razvan "Lapi" Lupu , Traian Balanescu si Liviu Manescu.

Cele doua parti in care s-a rupt Vama Veche n-au putut sa mai treaca peste neintelegerile, lipsa de comunicare si diferentele muzicale aparute in sanul formatiei. Comform declaratiei lui Tudor Chirila, "Vama Veche nu mai exista de 3 ani."

Tensiunile au crescut si si-au spus cuvantul cand cei cinci lucrau la cel mai recent album - "Fericire in rate". Nu au reusit sa se puna de acord in ceea ce priveste cantecele ce vor fi incluse pe disc - asa ca unele din ele au aparut pe album fara ca toti membri trupei sa fie de acord cu asta. Un exemplu este chiar melodia de titlu - "Fericire in rate" - pe care, spune Chirila, ceilalti nu au vrut s-o vada pe album.

In trupa e ca intr-o casnicie - poti sa fii insurat, dar de fapt sa nu mai simti ca ea e langa tine. Exact asa au stat lucrurile si in Vama Veche. In ultimul timp cei cinci mai erau cu adevarat impreuna doar in timpul concertelor. Se adunau, urcau pe scena, faceau lumea fericita si plecau. Eugen Caminschi spune ca nici muzical cele doua tabere nu mai aveau mare lucru in comun. Gusturile muzicale diferite si experientele de muzicieni dobandite de-a lungul vremii de cei 5 au dus si ele la un impas, membrii formatiei nereusind sa se puna de acord.

In opinia lui Tudor Chirila cireasa a fost pusa pe tort in momentul in care Razvan "Lapi" Lupu, Traian Balanescu si Liviu Manescu au incercat sa organizeze un alt proiect, au adus doua fete in sala de repetitii a trupei sa puna voci si l-au chemat pe Eugen Caminschi sa inregistreze impreuna . Eugen a refuzat sa se implice, deranjat (la fel ca si Tudor Chirila) de faptul ca nu a fost cooptata intreaga gasca.

Pe de alta parte, cei trei spun ca povestea cu noul proiect e o inventie, o "pacaleala inventata de Tudor Chirila" pentru un final cat mai elegant. "Nu avem nici un proiect".

Nu are neaparat importanta cine are sau nu dreptate. Inevitabilul s-a produs. Vama Veche s-a desfiintat intr-o " comunitate de vise sfaramate in mii de rate".

Tiberiu Crisan, BestMusic

Cauta in site