askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Top 5 albume de ascultat

Top 5 albume de ascultat

1/16863
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Iti voi prezenta acum un top 5 albume pe care orice barbat ar trebui sa le aiba in colectia sa. Nu este singurul top. Este unul dintre multele. Insa este topul barbatului sigur pe el, hotarat si pregatit sa nu fie intimidat usor. Acel barbat pe care rar il mai vezi in ziua de astazi si pe care cumva l-am uitat.

M-am gandit sa il ajutam sa renasca incetul cu incetul, ruland discurile de mai jos, de fiecare data cand urci in masina sau cand iti pui castile la urechi pentru a pleca la drum. Nu este tipul de top cu melodii ce ruleaza la maximum, ci al celor care se simt si inteleg.

5. Songs of Leonard Cohen - Leonard Cohen

O selectie superba de piese ale artistului canadian, perfecta pentru a convinge orice femeie ca esti un suflet sensibil. Crede-ma, mergi la sigur!
Veti putea reasculta impreuna: ¬Suzanne¬, ¬The stranger song¬ sau ¬So Long, Marianne¬.

4. The Good, The Bad, and The Ugly - Ennio Morricone

Cu siguranta cu totii ne aducem aminte de legendarul western si de Clint Eastwood si al sau rol memorabil. Probabil deja ai si fredonat in minte celebra secventa din coloana sonora. Insa nu e singura melodie ce merita tinuta la loc de frunte in colectia de discuri. Compozitorul italian Ennio Morricone are la activ peste 500 de coloane sonore pentru seriale si filme, dintre care 50 sunt doar pentru filme western.

3. Collapse into Now - R.E.M.

Al 15-le album al trupei R.E.M. si ultimul, Collapse into Now a fost lansat in martie 2011 si inregistrat in mai multe orase: Berlin, Nashville si New Orleans. Considerati ca fiind una dintre primele trupe de rock alternativ, R.E.M vin cu un nou material din care nu poti selecta o piesa favorita. Bineinteles ca nostalgicii vor ofta intotdeauna dupa ¬Losing my religion¬, insa daca privesti obiectiv, este o noua etapa din cariera artistica a americanilor si un Uberlin sau Discoverer te pot convinge usor de asta.

2. Lust for life ¬ Iggy Pop

Cel mai de succes release al emblematicului Iggy, Lust for life este
practic si a doua colaborare reusita a sa cu David Bowie, dupa The
idiot. Succesul fulminant s-a datorat cu siguranta si aparatiei pe
coloana sonora a filmului Trainspotting (1996), in regia lui Danny
Boyle si cu un scenariu dupa romanul cu acelasi titlu al lui Irvine
Welsh.

1. Songs for the Deaf ¬ Qeens of the Stone Age

Desi dateaza din 2002, este unul dintre albumele ¬clasice¬ ale stonner-ului. Songs for the Deaf
are la voce pe un Josh Homme fenomenal, plin de energie, un Mark
Lanegan melancolic si contemplativ si un Nick Oliveri exploziv. Josh a
mai cantat la inceput in Kyuss iar acum canta si cu Them Crooked Vultures.