askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Stufstock 4 - Loc de dat din cap

Stufstock 4 - Loc de dat din cap

1/17457
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Daca spui Vama Veche si daca spui Stufstock, atunci vei intelege imediat ca e un loc in care te duci sa dai din cap, numai ca la Stufstock nu dai numai fizic, ci dai si din ceea ce stii. Acest festival aduna oamenii care sunt nevorbiti, oamenii care au ceva de spus si care reusesc sa transmita prin muzica lor un crez, reusesc sa se transmita si sa-si puna amprenta pe cei pe care ii cunosc.

Vedeti Galerie Foto - Stuffstock 2006Oamenii care vin aici sunt foarte sociabili si comunicativi si poti sa discuti de la filosofie si pana la povesti de adormit copilaria, ceea ce inseamna ca in Vama Veche se face cultura, in Vama Veche cultura e la ea acasa si in versiunea ei cea mai buna, aceea pe care poti sa o afli in fata unei cafele, sau beri, sau chiar intre doua fumuri de tigara, daca preferi. Da, Vama Veche este un loc fermecat, unul dintre putinele astfel de locuri care au mai ramas in Romania. Unul dintre obiectivele declarate ale organizatorilor acestui festival, este sa restituie Vamii ce e al Vamii, originalitatea si unicitatea care a format atatea generatii si care s-a lasat modelata de atatea generatii.

Apelul se adreseaza "tinerilor din ziua de astazi", care, dupa cum spune Nicu Covaci", au libertate, tinerii care nu trebuie sa uite ca libertatea ta este data de libertatea mea, nu trebuie sa uite ca depindem unii si de altii si cultura depinde noi toti sa-i restituim locul in viata si libertatea noastra. Ca au ales sa dea din cap sau nu, ca au ales sa cante impreuna cu artistii sau au fost mai rezervati, fie ca au aclamat sau nu, toata lumea s-a simtit bine, s-a simtit ca acasa la editia din acest an a Stufstock-ului. Granitele s-au rupt, aici intalnindu-se artistii din Germania, Ungaria, Statele Unite si bineinteles Romania.

Timp de trei zile, in Vama Veche, muzica rock, folk sau jazz, a fost moneda de schimb. Noaptea s-a transformat in zi si timpul parca a incetat sa curga, prerogative la care nu renunta atat de usor si pentru oricine. Phoenix, Urma, Luna Amara, Alexandru Andries si Nicu Alifantis sunt doar cateva dintre numele care au incantat publicul.

Asadar, inca un lucru bun si de notat in agenda anului 2006, la capitolul evenimente culturale. Inca un pic si la anul o s-o facem si mai lata. Te las sa te bucuri de fotografii, foarte graitoare as spune eu!

ana-maria, Redactia Askmen.ro

Cauta in site