askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Soulclipse, cel mai frumos tribut adus de catre om naturii

Soulclipse, cel mai frumos tribut adus de catre om naturii

1/17585
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In perioada 27 martie - 2 aprilie, in Turcia are loc unul dintre cele mai spectaculoase festivaluri de goa-trance si psy din lume, Soulclipse. Ce il face sa fie atat de special In primul rand, ocazia cu care se organizeaza un asemenea eveniment: eclipsa totala de Soare. Pe 29 martie, ora 14:00 (ora locala a Turciei), o umbra va acoperi pamantul pentru 3 minute si 30 de secunde.

Pana si timpul e format din numarul fatidic 3, parca pentru a spori magia... Fata aurie a Soarelui va fi acoperita de discul intunecat al Lunii, animalele si pasarile vor tacea, totul va parea suspendat in timp... Fotografiile si cuvintele nu vor putea descrie senzatiile pe care le vor fi trait participantii la festival.

Eu nu gasesc cuvinte demne de a va descrie petrecerea aceasta. In primul rand vreau sa va arat cadrul in care va avea loc:

Imaginati-va ca aici se vor intinde multe panze, pictate in culori vii, simbolizand credinta (budista in principal), fantezia, spiritualitatea, nemurirea si dragostea pentru tot ce exista in aceasta lume... si dincolo de ea. Oamenii, cu totii pasnici, vor dansa, vor rade, vor canta, se vor ruga, vor face yoga sau ... pur si simplu se vor bucura de natura. Este ceea ce traiau hippiotii in anii '60... love&peace! Impresionante vor fi si detaliile tehnice: calitatea sunetului, visual arts si lasere cat mai performante.

E de-ajuns sa te uiti pe lista artistilor participanti la petrecere poentru a-ti da seama de importanta ei: cei mai buni DJ din toate colturile lumii, oamenii care au iubit, trait, dezvolatat si "propovaduit" acesta muzica. Mentionez cativa dintre ei pentru ca lista este foarte lunga: Hydroponic - Africa de Sud, Eskimo - U.K., Deedra - Franta, Hallucinogen - U.K., Infected Mushroom Ft. Erez Netz - Israel, LiquidSoul - Elvetia, Total Eclipse - Franta. Pretul biletelor e total insignifiant (aproape 100 de euro) pentru ceea ce fac organizatorii, Indigokids, pentru ca participantii sa aiba parte de o experienta beyond imagination.

Daca va hotarati sa mergeti, va pot spune ca biletul de tren dus-intors va costa 90 de euro (20 de ore se fac pe drum). Eu din pacate nu pot merge, dar am foarte multi prieteni care sunt deja pe drum. Imi vor aduce ei fotografii si poate si o raza de speranta de acolo... atat de necesara pentru noi, cei care suntem prinsi intr-o lume in care rautatea eclipseaza orice gest inaltator.

Foto facute cu cateva zile in urma, in timpul pregatirillor:

GoaHead, Editor Askmen.ro