Snow Patrol lanseaza ?Fallen Empires?
4/4999
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Trupa irlandezo-scotiana formata din cinci membri si care a obtinut multiple premii lanseaza cel de-al saselea album de studio, ¬Fallen Empires¬, la Fiction Records, pe data de 14 noiembrie 2011.

Inregistrat la Los Angeles cu producatorul Garret ¬Jacknife¬ Lee, ¬Fallen Empires¬ include hitul ¬Called Out In The Dark¬ si incredibilul nou single ¬This Isn¬t Everything You Are¬.

Snow Patrol - voce Gary Lightbody, chitarist Nathan Connolly, basist Paul Wilson, baterie Jonny Quinn si orga, Tom Simpson ¬ a inregistrat ¬Fallen Empires¬ la Eagles Watch in Santa Monica.

Melodiile au fost remixate in studiol lui ¬Jacknife¬ Lee, in Topanga Canyon, fosta comuna hippie si fosta casa a lui Neil Young si Woody Guthrie.

Rezultatul este un album de 14 melodii care marcheaza un nou pas pentru Snow Patrol. ¬Fallen Empires¬ are influente de la LCD Soundsystem ¬The Sound Of Silver¬, U2 ¬Achtung Baby¬ si Arcade Fire ¬The Suburbs¬. In ciuda experimentarii, ¬Fallen Empires¬ retine esenta stilului Snow Patrol.

¬Fallen Empires¬ este deci o urmare adecvata pentru ¬A Hundred Millions Suns¬ din 2008 si pentru colectia din 2009 vanduta in milioane de exemplare.