Rapperul 50 Cent va concerta in Romania
5/5383
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Cel mai in voga rapper american vine si in Romania. 50 Cent va concerta la 14 iunie, pe Stadionul Dinamo din Capitala. Biletele s-au pus in vanzare incepand de astazi si, in functie de data la care vor fi achizitionate, au urmatoarele preturi: 69 RON (8 mai-22 mai), 89 RON (23 mai-5 iunie) si 99 RON (6 iunie-14 iunie).

Nascut in urma cu 26 de ani, pe numele sau real Curtis Jackson, 50 Cent s-a impus prin hip-hopul extrem de violent, al realitatii mizere din ghetourile new-yorkeze. In acelasi timp s-a remarcat ca un muzician inteligent si cu o vointa de fier, care l-a ajutat sa-si depaseasca conditia. Orfan de tata de mic, Curtis si-a pierdut imediat si mama in conditii suspecte, legate de traficul de droguri.

Crescut de bunici, viitorul rapper semneaza primul sau contract cu JMJ, iar in 1999 reuseste un contract de profesionist cu prestigioasa Columbia Records. In 2000 insa, americanul este impuscat de 9 ori, inclusiv in fata, la casa bunicilor din cartierul Queens. Petrece cateva luni in spital, iar Columbia ii reziliaza contractul. Nu se descurajeaza, ci asociat cu prietenul sau Sha Money XL, scoate albumul "Guess Who's Back", devenit un clasic al genului. Insa lovitura o da cu "50 Cent Is the Future", care rescrie istoria hip-hopului si il face pe Eminem sa declare "50 Cent e rapperul meu favorit" si sa il ia sub aripa sa protectoare.

Ca si Eminem, 50 Cent si-a incercat norocul si in cinematografie. Anul trecut, a lansat pelicula "Get Rich or Die Trying". Din pacate, afisele care anuntau lansarea filmului au fost cenzurate in Los Angeles pe motiv ca imaginea lui 50 Cents cu o arma in mana si in cealalta cu microfonul instiga la violenta.

Anca Alexandrescu, Realitatea Romaneasca