askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Premiile Grammy, evenimentul muzical al lunii

Premiile Grammy, evenimentul muzical al lunii

1/17607
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Premiile Grammy, echivalentul premiilor Oscar in industria muzicala, vor avea loc duminica, 10 februarie 2008, ora 20 (ora locala), la Staples Center din Los Angeles. Prima editie a premiilor Grammy a avut loc in 1971 si a fost produsa special pentru postul american de televiziune ABC. In 1973, CBS a cumparat drepturile de difuzare si astfel show-ul a fost mutat pe acest canal.

Anul acesta difuzarea premiilor a fost mult timp pusa sub semnul intrebarii datorita grevei scenaristilor de la Hollywood care continua de mai bine de trei luni. Insa, cu doar doua saptamani inainte de show-ul de pe 10 februarie a fost confirmat oficial ca acestea vor avea loc cu fastul cu care am fost obisnuiti de-a lungul anilor.

Juanes, Mary J. Blige, Natalie Cole, Cindy Lauper, Bette Midler si Bonnie Raitt sunt numai cativa dintre artistii care si-au confirmat prezenta ca prezentatori.Dupa show-ul de exceptie de anul trecut, Mary J. Blige revine pe scena premiilor Grammy de anul acesta pentru a-si promova cel mai recent album, `Growing Pains`.

Artista este de asemenea nominalizata la categoriile Best Female R&B Vocal Performance, Best R&B Performance By A Duo Or Group With Vocals si Best Gospel Performance (`Never Gonna Break My Faith` - Aretha Franklin & Mary J. Blige featuring The Harlem Boys Choir).

Rihanna, Feist, Aretha Franklin, Alicia Keys sau Foo Fighters sunt numai cativa dintre cei care vor incanta audienta duminica seara.

Artistii cu cele mai multe nominalizari la Grammy-urile din acest an sunt Kanye West cu opt nominalizari, Amy Winehouse cu sase, in timp ce Timbaland, Justin Timberlake, Jay-Z, T-Pain si Foo Fighters au fiecare cate cinci.

Alte nominalizari au mai primit Eagles (Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocals), Feist (Best New Artist), Ne-Yo (Best Male R&B Vocal Performance), Akon (Best Contemporary R&B Album, Best Rap/Sung Collaboration, Best Pop Collaboration With Vocals, Best R&B Performance By a Group Or A Duo With Vocals).

Show-ul din acest an se anunta a fi unul spectaculos cu atat mai mult cu cat nume mari ale industriei vor fi prezente pe scena sau in sala iar organizatorii incearca sa faca uitata problema grevei scenaristilor printr-o serie de duete surpriza si aparitii inedite.

Universal Music Romania