Premiera mondiala: "Anotimpurile" lui Vivaldi, interpretate de Gheorghe Zamfir
5/5376
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Gheorghe Zamfir, Son Art Records si cvintetul de coarde 'Athenaeum' lanseaza joi, 25 mai, la Sala Mica a Ateneului, in premiera mondiala, un CD cu 'Anotimpurile' lui Antonio Vivaldi intr-o orchestratie inedita, cu solo nai in locul viorii, informeaza un comunicat transmis de Son Art Records.

Evenimentul coincide cu aniversarea a 50 ani de cariera a cunoscutului interpret.
Muzicianul Lucian Moraru, fondatorul grupului 'The Athenaeum String Quintet', a reorchestrat 'Anotimpurile' lui Vivaldi, intr-o versiune originala, special creata pentru naiul lui Gheorghe Zamfir. 'Anotimpurile' au fost interpretate, in avanpremiera, de Gheorghe Zamfir si 'The Athenaeum String Quintet', in luna ianuarie a.c., intr-un turneu in Canada. Gheorghe Zamfir, alaturi de Lucian Moraru si formatia sa de camera, demonstreaza inca o data prin inregistrarea 'Anotimpurilor' ca naiul este un instrument complet.

Despre premiera mondiala a 'Anotimpurilor' cu solo nai in locul viorii, Gheorghe Zamfir spune: 'Muzica este, in afara de crearea omului de catre Dumnezeu, cea mai fantastica aventura terestra a vietii, a existentei si cea mai minunata. Multi spun ca nu exista muzica de calitate indoielnica, ci exista doar interpreti de proasta calitate. Eu spun ca exista muzicieni care servesc muzica si 'muzicieni' care se servesc de muzica'. Lucian Moraru spune ca a dorit pentru 'Anotimpuri' o adaptare in premiera, inlocuind sonoritatea viorii solo cu naiul, acompaniamentul fiind de aceasta data sustinut de cvintetul de coarde in locul orchestrei de camera.

ROMPRES