askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Premiantii World Music Awards 2007

Premiantii World Music Awards 2007

1/17623
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cantareata de origine canadiana Celine Dion si tanarul solist britanic Mika s-au numarat printre castigatorii editiei 2007 a World Music Awards.

Dion, a vandut peste 200 de milioane de albume in intrega lume si a fost onorata cu cea mai importanta distinctie a evenimentului, Legend Award. De asemenea, Patti LaBelle, in varsta de 63 de ani, a fost premiata pentru contributia adusa R&B-ului.

Mika, insa, a fost marele castigator al serii. El si-a insusit premiul pentru `best-selling new artist`, `best-selling male entertainer`, `best-selling pop/rock artist` si `best-selling British artist`.

Akon a fost numit `cel mai de succes artist R&B`, `cel mai de succes artist african` si `cel mai bine vandut artist pe internet`. Rihanna si-a insusit de asemenea doua acolade.

Printre castigatori s-au mai numarat Mana (cel mai de succes grup latino), Amr Diab din Egipt (cel mai bine vandut artist in Orientul Mijlociu), Laura Pausini (cel mai bine vandut artist italian) si Cascada (Germania).

50 Cent a castigat premiul pentru `cel mai bine vandut artist hip-hop`, iar David Guetta, `cel mai de succes DJ`.

La categoria rock, s-au impus Linkin Park in fata unor trupe precum Bon Jovi, Nickelback, Daughtry si Snow Patrol.

Ceremonia, ce a avut loc in Monte Carlo, a fost transmisa in 160 de tari si a fost vizionata de aproape un miliard de telespectatori.

BestMusic.ro