Ovidiu Lipan Tandarica - "LA PASSION"
5/5386
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Ovidiu Lipan Tandarica s-a nascut la Iasi in ianuarie 1953. In anul 1969 se alatura uneia dintre cele mai elevate trupe ale momentului, "Rosu & Negru". Urmeaza in 1974 colaborarea sa cu trupa "Phoenix", in cadrul careia are o prestatie remarcabila, care continua pana in zilele noastre. Isi continua activitatea muzicala colaborand cu artisti romani si internationali: Herman Rabble de la Scorpions, Ginger Baher, Eruption, etc. Cariera ii acopera patru cincimi din viata.

Neobositul Ovidiu Lipan Tandarica a creat de fiecare data o muzica de spirit, prin care a reusit sa transmita toate trairile sale. A realizat o suita de patrimoniu, reprezentand spiritul romanesc, balcanic, o profunzime a sentimentelor sale care au imbogatit cultura. De fiecare data, maestrul tobelor a reusit sa vina cu ceva nou in muzica internationala.

A sustinut concerte in lumea intreaga, cu mari succese la New York, New Mexico, Panama, Paris, a participat la nenumarate festivaluri de World Music, primind gradul de cavaler de onoare al culturii romanesti. Un adevarat vulcan de energie, o forta creativa de neimaginat, a reusit sa aduca pe piata muzicala mondiala creatii marete precum "Renasterea", "Bachita", "Getica", "Visul Tobosarului".

Maestrul tobelor declara ca visul sau va continua pe viitor, deoarece el nu poate sa nu viseze, astfel tinandu-se de cuvant si finalizand cel mai nou proiect muzical al sau, "La Passion".
Casa de discuri Intercont Music prezinta albumul "La Passion", un material de creatie care pune in valoare talentul deosebit al acestui artist al tobelor, cotat drept cel mai bun baterist roman al tuturor timpurilor.

La acest proiect I s-au alaturat o serie de artistii din medii muzicale diferite: Marius Mihalache la tambal, Mihai Nenita la vioara, Raul Kusak la keyboard, Kiba Dachi la bass, Nicu Covaci si maestrul Ovidiu LipanTandarica la tobe.
"La Passion" este continuarea visului unui mare tobosar

Lista Pieselor
1. Black Angel 04'16'
2. Moon II 4'17"
3. La Passion 5'34"
4. Stars Dance 4'17"
5. Time 5'22"
6. The Girl in Green 5'38"
7. Morgana 5'39"
8. Moon I 3'49"

Materialul muzical "LA PASSION" este disponibil in magazinele de specialitate din toata tara. Incununarea acestor proiecte de succes, incepand cu "Renasterea" (cu ani in urma) si continuand acum cu "La Passion" se va concretiza intr-o grandioasa lansare undeva prin toamna acestui an.

Sursa: IntercontMusic