askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Omara Portuondo & Orchestra Buena Vista Social Club Live la Teatrul de Vara din Herestrau

Omara Portuondo & Orchestra Buena Vista Social Club Live la Teatrul de Vara din Herestrau

1/16823
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Legenda muzicii cubaneze, Omara Portuondo, alaturi de Orchestra Buena Vista Social Club, revine la Bucuresti pe 30 iulie pentru un recital de exceptie in cadrul unui eveniment TM LIVE care va avea loc la Teatrul de Vara din Herastrau, Bucuresti incepand cu ora 19:00.

Nascuta in 1930 in Havana, Omara Portuondo, cantareata supranumita Edith Piaf a Cubei, si-a inceput cariera la 15 ani ca dansatoare la Tropicana Club. In 1952 Omara si sora ei impreuna cu... alte doua prietene formeaza trupa Cuarteto Las D'Aida. Cele patru sustin turnee in SUA si apar alaturi de Nat King Cole la Tropicana. Dupa 15 ani, Omara isi indreapta pasii catre o cariera solo. In 1959 apare primul sau album solo de jazz cu influente cubaneze: Black Magic.

Oda pentru Che Guevara, Hasta Siempre, devine rampa de lansare care ii Omarei aduce consacrarea mondiala. In 1996, Portuondo canta in duet cu Compay Segundo, pe albumul Buena Vista Social Club. Urmeaza alte turnee, care includ o serie de concerte, chiar si la Carnegie Hall.

Omara va concerta in cadrul evenimentului TM LIVE de pe 30 iulie alaturi de 14 instrumentisti cubanezi dar pe scena vor evolua si Havana Latin Band, Brazilian Girls, DJ Bidi, Tropical Dance Crew si MC Wilmark.

Albumele Omara Portuondo si Buena Vista Social Club sunt distribuite in Romania exclusiv de A&A Records

Biletele sunt disponibile online la www.Bilete.ro sau de la punctele de vanzare din Bucuresti: Metrou Unirii 1, Music Box (Str. Matei Basarab Nr. 16), French Bakery Lipscani (Str. Smardan Nr. 13).