askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Nicolae Voiculet si Catalin Josan: Ave Maria

Nicolae Voiculet si Catalin Josan: Ave Maria

1/16947
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Muzicianul Nicolae Voiculet si Catalin Josan propun ¬Ave Maria¬ intr-o reinterpretare in maniera proprie ce comprima esenta spiritului sacru.

Catalin Josan s-a facut remarcat in momentul castigarii primei editii a emisiunii concurs Megastar iar propulsarea catre prima liga a artistilor de valoarea a avut loc o data cu cele 2 participari la preselectia pentru Eurovision unde s-a bucurat de un succes impresionant si a fost apreciat la adevarata lui valoare.

Optimism debordant, incredere in fortele si in talentul sau, simtul umorului ..... acestea sunt doar catevadintre calitatile tanarului care a cunoscut celebritatea dar nu considera ca aceasta il va schimba substantial. Nicolae Voiculet, un artist complex si evoluat, virtuos al naiului, dirijor, coordonator muzical, producator, promoveaza imaginea Romaniei la un nivel inalt de exprimare artistica, printr-o serie de concerte, desfasurate in marile capitale ale lumii, devenind astfel un Ambasador al Identitatii Nationale.

Artistul a concertat in fata a peste 65 de lideri de state, a fost decorat de catre presedintele Traian Basescu cu ¬Meritul cultural al Romaniei in grad de cavaler¬, este singurul roman care a concertatpentru Banca Mondiala si a fost invitat sa inchida olimpiada de la Bejing.

Nicolae Voiculet, muzicianul care a cucerit prin sunet cuplul princiar al Japoniei, printesa Kiko si printul Akishino si alti sefi de stat, din partea carora a primit numeroase invitatii a fost invitat sa concerteze la santificarea Maicii Teresa din Calcutta, la Roma si a luminat prin sunet, catedrale din intreaga lume.

Dupa acest proces de initiere muzicala, artistul propune un proiect de sustinere a tinerilor cu potential artistic muzical deosebit. Nicolae Voiculet si Catalin Josan, impreuna, prin sunet, intr-o compozitie produsa si orchestrata de insusi Nicolae Voiculet. Acesta este doar inceputul unei frumoase colaborari dintre cei doi.

Piesa inregistrata de ei, Ave Maria, nu este aleasa la intamplare ci transpune profunzimea sentimentelor lor, la cote maxime. Ave Maria este un dialog profund intre o voce tanara, maretia si sensibilitatea naiului si o orchestratie somptuoasa ce se transforma intr-o vindecare sufleteasca necesara tuturor celor care au nevoie de alinare.

Grandoarea naiului lui Nicolae Voiculet si vocea sincera a lui Catalin Josan par venite dintr-o realitate atemporala in care cultul pentru binefacere este primordial.
¬Traiesc intens si ma daruiesc prin sunet lumii si celor aflati in nevoie¬