askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Muse - coada la muzica

Muse - coada la muzica

1/17627
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Scriam sambata ce mi-as fi dorit de la un concert rock, dupa experienta aniversara IRIS. La o zi dupa concertul veteranilor romani am primit exact ce-am dorit ¬ concertul Muse.

Britanicii au venit pentru prima oara in Romania, si-au facut un show impecabil. Au cantat exact asa cum o fac de obicei, indiferent de locul in care performeaza.

Profesionisti desavarsiti, Muse au inceput coplesitor. La ora 21 au urcat pe scena, si-au plecat o ora si jumatate mai tarziu. Knights of Cydonia m-a prins de la primele acorduri. S-a mai cantat `Starlight`, `Supermassive Black Hole`, `Feeling Good`, `Invincible` si `Sing for Absolution`.

Rar mi-a fost dat sa vad un spectacol atat de bine inchegat, cu o trupa atat de grozava. Inclin sa cred ca am asistat la cel mai bun concert pe 2007.

Live Muse sunt irezistibili, si nimic din `program` nu e lasat la voia intamplarii. Spectacolul e dens si nu prea apuci sa te dezmeticesti pana la final.

Chitaristul e foarte bun si, culmea, canta incredibil si la pian! Dupa concert mi-am spus ca termenul de `guitar hero`, daca mai exista, i se aplica foarte bine lui Matthew Bellamy. A terminat show-ul cantand intins pe scena, iar daca distrugea instrumentul m-as fi gandit la un Jimi Hendrix.

Muse au fost numiti `Cea mai tare trupa live din Europa`. Au confirmat eticheta si in concertul de pe stadionul national de rugby `Arcul de triumf.`

Mai mult decat atat - am avut ocazia sa vedem nu doar un show excelent, ci si un grup din rock-ul actual. Muse sunt rock¬n¬roll-ul de azi. Grozavi. Mi-au placut atat de tare, incat trec si peste imensa coada de la intrare (nu stiu cum a sunat Brett Anderson :( ) si peste cea de la bere.

Poate mai multa interactiune cu publicul ar fi miscat mai bine masele. Pentru mine, fraza de la final, `Ne vom intoarce. Va iubim`, a fost suficienta.

Iar faptul ca in Romania a fost coada la Muse e, intr-un fel, revoltator, altfel ¬ laudabil. Ne plac (si) chestiile bune.

Bestmusic