askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Jump Back: The BEst of Rolling Stones

Jump Back: The BEst of Rolling Stones

1/16987
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Universal Music are placerea sa anunte reaparitia lui Jump Back: The Best Of The Rolling Stones 1971-1993 la data de 17 august 2009. Lansata initial in noiembrie 1993, aceasta colectie definitorie reuneste optsprezece dintre piesele clasice ale formatiei din anii saptezeci si optzeci, precum cele mai bune zece hit-uri transatlantice Tumbling Dice, Fool To Cry, Emotional Rescue si mult-iubitul Start Me Up.

Colectia cuprinde Brown Sugar, balada Angie si Miss You, trei piese apartinand unor stiluri diferite care s-au aflat pe locul intai in SUA, o marturie a versatilitatii, creativitatii si atractiei de care a dat dovada trupa de-a lungul timpului.

In epoca CD-urilor, Jump Back a fost principalul album din clasamentele din Marea Britanie de la jumatatea anilor nouazeci si a deschis drumul pentru Voodoo Lounge, albumul de studio numarul unu din iulie 1994. Acesta a fost remasterizat din nou in conformitate cu restul inregistrarilor de studio ale formatiei, aparute dupa 1971.

Jump Back incepe cu riff-urile emblematice din Start Me Up si Brown Sugar, continua cu cover-ul molipsitor dupa Harlem Shuffle al duo-ului Bob & Earl si It¬s Only Rock¬n¬Roll (But I Like It), confirmandu-i astfel drumul catre performanta de a avea unsprezece albume de studio de Top 5. Jump Back include si alte compozitii definitorii pentru perioada 71-93 din cariera trupei precum: piesa cu nuante country Wild Horses, Bitch cea intoxicanta din capodopera recunoscuta a aniilor 1971 - Sticky Fingers, alaturi de piesele Mixed Emotions si Rock And A Hard Place extrase de pe Steel Wheels, aparut in 1989.

In timpul anilor saptezeci si optzeci, formatia The Rolling Stones a cantat in concerte cu casa inchisa pentru o audienta in continua crestere pe stadioane din intreaga lume. Au facut muzica si au creat titluri recunoscute oriunde au fost, de la Muscle Shoals, Alabama pana la Riviera Franceza, trecand prin Kingston, Jamaica sau Bahamas. Au ramas cunoscuti ca baietii rai ai rock-ului, influentand multi artisti de la Aerosmith si The Clash pana la Guns N¬Roses.

Jump Back se eschiveaza tentatiei de a fi ascultat trecand pur si simplu cronologic prin catalogul formatiei. Este structurat inteligent pentru a asigura distractia maxima la o petrecere sau cand este ascultat in masina. Piesa Hot Stuff de pe albumul Black And Blue din 1976, orientata catre stilul groove, face o tranzitie buna intre dansantul Miss You si Emotional Rescue, iar stilul dulce jazz-soul al Waiting On A Friend, de pe albumul Tattoo You din 1981, se potriveste perfect cu Beast Of Burden ¬ o piesa aflata in primele zece piese in clasamentele din SUA care nu a fost niciodata lansat ca single in Marea Britanie ¬ si Wild Horses. Zgomotosul Respectable, de pe albumul Some Girls din 1978, dovedeste ca The Rolling Stones au putut integra ritmurile punk pe care le influentasera atat de mult, in timp ce combinatia de reggae, dub, dance si versurile cu tenta politica Undercover Of The Night din 1983 creeaza inca ecouri la 25 de ani dupa aparitie.

Jump Back mentine ambalajul initial al editiei din 1993 si aduce in plus o brosura ilustrata de 12 pagini cu comentarii si observatii ale lui Mick Jagger si Keith Richards cu privire la cele optsprezece melodii, oferind astfel fanilor o perspectiva rara asupra lucrarilor formatiei. Jump Back va fi disponibil si in format digital.

Jump Back ¬ tracklist

1. Start Me Up
2. Brown Sugar
3. Harlem Shuffle
4. It's Only Rock 'n' Roll
5. Mixed Emotions
6. Angie
7. Tumbling Dice
8. Fool to Cry
9. Rock and a Hard Place
10. Miss You
11. Hot Stuff
12. Emotional Rescue
13. Respectable
14. Beast of Burden
15. Waiting on a Friend
16. Wild Horses
17. Bitch
18. Undercover of the Night