askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Johann Strauss Ensemble revin la Bucuresti

Johann Strauss Ensemble revin la Bucuresti

4/44810
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Regii valsului vienez se intorc, pentru al 9-lea an consecutiv, in Romania! Magie, aventura, inventivitate si nu in ultimul rand, veselie, sunt cuvintele care descriu cel mai bine spectacolul oferit de orchestra Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor.

Aplaudata de la Viena la Singapore, faimoasa orchestra vieneza este extrem de iubita de publicul din tara noastra. O stau marturie zecile de concerte cu casa inchisa pe care austriecii le-au avut in cadrul deja traditionalului Concert de Craciun pe care il sustin de 9 ani in Romania.

Si in acest an, orchestra Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor va invita la o calatorie in pasi de vals, polca sau mazurca sub ¬bagheta¬ magica a extraordinarului Russell McGregor. Dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, violonist virtuoz si un adevarat showman, Russell McGregor a concertat pe zeci de scene internationale, cu diferite ansambluri si orchestre si a colaborat cu nume importante ale muzicii, precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo si Jose Carreras.

Johann Strauss Ensemble este una dintre putinele orchestre din lumeᅡ care a primit aprobarea urmasilor celebrului compozitor sa cante in capela familiei Strauss. Sunetul tipic austriac este pigmentat cu o picatura de umor, asa cum Strauss insusi obisnuia sa isi incante spectatorii in urma cu un secol si jumatate, atunci cand isi asternea Viena la picioare cu elegantele sale valsuri.Si in acest an, directorul artistic al turneului este Erich Buchman. In fiecare an, el alege piese
originale din repertoriul familiei de compozitori Strauss, multe dintre acestea fiind interpretate de Johann Strauss Ensemble in premiera pentru Romania.

Turneulde anul acesta va strabate tara noastra, intre 12 si 21 decembrie, de la vest la est, trecand prin Timisoara in 12 decembrie, Arad in 13 decembrie, Oradea in 14 decembrie, Cluj-Napoca in 15 decembrie, Targu Muresin 16 decembrie, Brasov in 19 decembrie, Sibiu in 20 decembrie si va ajunge la Bucuresti in 21 Decembrie.

Biletele pentru concertul din Bucuresti se gases la Sala Palatului,ᅡ Teatrul National Bucuresti, Unirea Shopping Center (etaj 2) si online pe vreaubilet.ro, bilet.ro,ticketnet.ro, eventim.ro, bilete.ro sau in oficiile Postei Romane si in magazinele INMEDIO si Germanos semnalizate Bilete.ro.