askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Jean Michel Jarre concerteaza la Bucuresti

Jean Michel Jarre concerteaza la Bucuresti

1/16943
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Jean Michel Jarre va concerta din nou la Bucuresti - de data aceasta la Sala Palatului. Concertul lui Jean-Michel Jarre va avea loc pe data de 3 iunie si face parte din primul turneu mondial al maestrului muzicii electronice, relateaza portalul Bestmusic.ro.

Biletele se vor pune in vanzare din 21 februarie, spectacolul fiind organizat de Fundatia Phoenix. Turneul lui Jean-Michel Jarre se intituleaza ¬2010¬ si este un tribut adus scriitorului Sci-Fi Arthur C. Clarke.

¬Am ascultat obsesiv toate albumele lui Jean Michel Jarre pana in punctul in care stiam pe derost fiecare nota muzicala. Muzica lui m-a acompaniat cand am scris 2010: Odyssey Two¬ marturisea Arthur C Clarke.

Turneul mondial al lui Jean Michel Jarre a inceput anul trecut si se desfasoara exclusiv in-doors. Artistul canta piese de pe toate discurile sale de succes, intru-un spectacol excelent de tehnologie digitala, lasere si coregrafie de lumini.

Jarre a conceput si proiectiile video HD pentru acest turneu, insa a renuntat ulterior la ele: "Nu vreau ca publicul sa creada ca priveste un show tv. Partea vizuala trebuie sa sprijine muzica; muzica nu trebuie sa fie doar o coloana sonora"

Prin fuziunea sintetizatoarelor de tip analog, a tehnologiei digitale de ultima ora, a designului spectaculos de lasere si a coregrafiei speciale a luminilor, Jarre a imaginat un show ce concentreaza expresia semnaturii sale si a talentului extraordinar in a crea evenimente unice.

Jean Michel Jarre este pionierul muzicii electronice si un artist inovator care a incantat si emotionat milioane de oameni, doborand mai multe recorduri mondiale cu spectacolele de tip gigant. Muzica sa electronica si reprezentatiile unice au calatorit in toata lumea si si-au lasat amprenta in puncte importante ca: Paris, Moscova, Beijing, Londra, Piramidele Egiptului etc.

<embed width="450" height="366" src="http://video.ele.ro/embedded/14vwkx9vQyY" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed><p><a href="http://video.ele.ro/14vwkx9vQyY/Jean_Michel_Jarre_2010.html" >Jean Michel Jarre 2010</a> pe <a href="http://video.ele.ro/" >video.ele.ro</a></p>