askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Elvis Presley, un om de exceptie

Elvis Presley, un om de exceptie

1/17599
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Elvis Aaron Presley, fiul lui Vernon si Gladys Presley, s-a nascut pe 8 ianuarie 1935, intr-o casa cu doua camere din Tupelo, Mississippi. Fratele lui geaman, Jessie Garon, s-a nascut mort, Elvis ramanand singur la parinti. In 1948 familia Presley s-a mutat in Memphis, Tennessee, unde in 1953 viitorul cantaret absolvea liceul Humes.
In ceea ce priveste cultura muzicala, Elvis a fost influentat de ceea ce se asculta la momentul respectiv: country, gospel si black R&B, pe care l-a `absorbit`in adolescenta de pe legendara strada Beale. In 1954, isi incepea carierea muzicala, pornind cu dreptul alaturi de casa de discuri Sun Records in Memphis. La sfarsitul anului 1955, contractul sau de inregistrari e vandut celor de la RCA Victor. In 1956, face deja furori pe plan international. Prin muzica lui, Elvis a estompat bariele sociale si rasiste ale vremei.
A jucat in 33 de filme de succes, a facut istorie cu aparitiile sale televizate si spectacolele in Las Vegas, care de cele mai multe ori aveau un numar de fani ce depasea recordul de pana atunci. La nivel modial a vandut peste un miliard de discuri, mai mult decat oricare alt artist. Vanzarile in America i-au adus discuri de aur, platina si multi-platina pentru 150 de albume si singleuri diferite.
Printre premiile pe care le-a castigat se numara 3 Grammy (14 nominalizari), dintre care unul l-a primit la varsta de 36 de ani pentru intreaga cariera. In 1970 este numit de United States Jaycees Unul dintre Cei Zece Tineri Remarcabili ai Natiunii.
Talentul, frumusetea, charisma si simtul umorului i-au castigat dragostea a milioane de fani din toate colturile lumii. Elvis a murit in casa din Memphis, Graceland, pe 16 august, 1977.

Viorica