askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Depeche Mode just can"t get enough

Depeche Mode just can"t get enough

1/17519
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Mi-am facut temele pentru concertul Depeche Mode. Am toate discurile lor, le-am dedicat un week-end la radio, am citit cronicile albumelor DM, chiar si recenzii ale cantecelor trupei. De cateva zile sunt cu castile in urechi, si trec agale prin "Construction Time Again", "Black Celebration", "Violator" sau "Ultra".

Caut sa refac traseul lor muzical, asa cum este el incadrat de critica de specialitate si vad etichete peste tot industrial, new wave, dance, electro-pop, synth-pop, alt-pop toate incercand sa defineasca (si majoritatea reusesc) sunetul Depeche Mode. E bine - as putea sa insir discurile lor, sa le pun pe fiecare intr-un raft muzical, ca sa pot raspunde repede la intrebarea cuiva care n-a auzit niciodata de ei "Ce canta Depeche Mode". "- Tot felul de muzici" si, ca sa fiu un sensibil as mai spune ca in 26 de ani au trecut cu gratie prin tot felul de trend-uri unele existau, iar pe altele le-au definitivat chiar ei.

Nu asta conteaza. Sau nu asta conteaza cel mai tare. Ascult ironicul "Blasphemous Roumors", impunatorul "Strangelove" (iar varianta live de pe "101" e si mai grandioasa), un adolescentin "See You", impecabilul "World In My Eyes" sau dramaticul "It's no good", si-mi zic ca, indiferent din ce epoca e, melodia inca-mi place teribil. Cu Depeche Mode nu prea am senzatia ca erau caraghiosi odata, ca astazi nu se mai potrivesc nicicum. Nici nu ma fac sa zambesc ingaduitor, constat doar ca muzica Depeche Mode sta in picioare mai mult decat onorabil.
Jos palaria!

Tiberiu Crisan, bestmusic