Depeche Mode, a question of time (I)
5/5368
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Povestea Depeche Mode incepe in anii `80 si ar fi putut foarte usor sa se termine acolo, asa cum de fapt s-au incheiat aproape toate biografiile artistilor catalogati drept noii romantici". Ce fac astazi Soft Cell (Tainted Love), Spandau Ballet (Gold, Vienna), Talk Talk (Such a Shame) sau Kajagogoo (Too Shy)

Curentele muzicale populare astazi vor trece in uitare maine, iar cei ce le imbratiseaza necondititonat vor iesi din scena definitiv daca nu au suficienta putere sa se adapteze la ceea ce doreste piata. Exista si exceptii, desigur, dar aici vorbim deja de monstrii sacri.

Privilegiatii cu viziune, viteza de reactie, indrazneala si forta sunt putini. Fara aceste atuuri insa nici un artist nu are cum sa faca istorie decat (eventual) pentru un cantec care-a ravasit topurile si-a isterizat adolescentele la un moment dat. Nu conteaza prea mult daca e vorba de miscarea techno, hip-hop, sau mai departe de zilele noastre, disco, new wave sau punk legea e aceeasi.

Cum Depeche Mode rezista de atatia ani, nu e decat un semn ca trupa aceasta are mai mult decat noroc, un producator bun sau un moment favorabil. Iar cei ce spun ca moda Depeche a trecut, s-a fumat", nu au fost foarte atenti la ce se intampla cu Dave Gahan & comp de doua decenii incoace. A trecut desigur moda anilor `80, dar Depeche Mode nu mai canta de mult timp asa ceva! Sunt (aproape cu fiecare album nou) altceva, si cresc, experimenteaza, inventeaza...

(Povestea Depeche continua...)
Tiberiu Crisan, BestMusic.ro