Deep Purple concerteaza la Bucuresti
1/10569
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Pionieri ai curentelor heavy metal si hard rock modern, membrii Deep Purple revin in Romania pentru un concert ce va avea loc pe 20 februarie 2014, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal si hard rock, alaturi de Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple ramane si astazi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formata in 1968 de catre Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans si Ian Paice, reuniti initial sub numele de Roundabout si cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbari de nume si de componenta, reusind sa-si contureze identitatea muzicala spre inceputul anilor '70, odata cu lansarea albumului Deep Purple In Rock. Au urmat Fireball si Machine Head, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima pozitie in clasamentul britanic.

Highway Star, Space Truckin', Lazy si Smoke on the Water sunt doar cateva dintre piesele care aveau sa devina reprezentative pentru cariera trupei.

Popularitatea crescanda la nivel international a adus trupei numeroase concerte in afara Regatului, inclusiv turnee programate in Statele Unite si Asia. De altfel, seria concertelor sustinute in Japonia in 1972 s-a incheiat
cu lansarea unui dublu vinil intitulat Live in Japan, devenit una dintre cele mai cunoscute si bine vandute inregistrari live din istoria muzicii rock.

Dupa alte patru materiale, Who Do We Think We Are, Burn, Stormbringer si Come Taste the Band, lansat in octombrie 1975, trupa s-a destramat, reunindu-se abia dupa opt ani, in aprilie 1984, in formula Ian Gillan, Jan Lord, Ritchie Blackmore, Roger Glover si Ian Paice. Reintoarcerea pe scena a fost marcata si de un nou turneu mondial de succes, ce a inclus mai multe concerte in Australia, America de Nord si Europa.

Show-ul sustinut in Marea Britanie pe 22 iunie 1985, in fata a peste 80.000 de fani, a ramas in
istorie sub numele de "Return Of The Knebworth Fayre".

In ultimii ani, Deep Purple a continuat sa lanseze albume si sa concerteze in toata lumea, consolidandu-si pozitia de "legenda" a genurilor hard rock si heavy metal. De altfel, muzica trupei a influentat de-a lungul timpului numerosi alti artisti precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motorhead si chiar "noul val" de heavy metal britanic: Iron Maiden, Judas Priest sau Def Leppard. Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe pozitia a cincea in clasamentul celor mai influente trupe din lume!

Cu vanzari record de peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vandute doar in Statele Unite, Deep Purple isi continua povestea muzicala cu un nou material discografic, lansat in primavara acestui an: Now What!.

Anul viitor, Deep Purple se intoarce la Bucuresti, pentru a sustine un concert pe 20 februarie, la Sala Polivalenta. Evenimentul este organizat de Emagic, biletele fiind disponibile incepand de astazi pe www.myticket.ro la urmatoarele categorii de pret: 265 de lei (locuri pe scaun), 200 lei (golden ring - in picioare), 185, 145, 120 de lei (locuri pe scaun), 115 lei (gazon - in picioare) si 95 lei (peluza, pe scaune). In perioada urmatoare biletele vor putea fi achizitionate si din reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului.

Sursa: Emagic