askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Cele mai tari festivaluri de muzica din Europa in 2012

Cele mai tari festivaluri de muzica din Europa in 2012

1/16751
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sezonul cald aduce cu sine o multime de festivaluri de muzica in Europa. Daca pentru tine Coachella ramane un vis frumos, este cazul sa te reorientezi si sa cauti distractie ceva mai aproape de casa. Fie ca ai un ban pus deoparte, fie ca te lasi purtat de val si te organizezi pe ultima suta de metri, vara aceasta trebuie sa ajungi la cel putin un festival de muzica. Descopera care sunt cele mai tari festuri din Europa in 2012.

1. Festivalul International din Benicassim, Spania

Festivalul International din Benicassim este dedicat muzicii pop, rock si electro. Se celebreaza in fiecare en, din 1995, in provincia Castellon din Spania. In 2012, festivalul se va desfasura in perioada 12-15 iulie, iar un bilet costa in jur de 180 de euro.

2. Festivalul Roskilde, Danemarca

Festivalul Roskilde din Danemarca este cel mai tare eveniment muzical din nordul Europei. Anul acesta, festivalul se desfasoara intre 5-8 iulie, iar din line up fac parte Bjork, The Cure, Bruce Springsteen & The E Street Band, Bon Iver si Friendly Fires.

3. Open¬er Festival, Polonia

Cel mai tare festival muzical din Polonia se tine anual la Gdynia si aduce in fata spectatorilor artisti de muzica pop, rock, reggae si electronica. Evenimentul are loc anul acesta in perioada 4-7 iulie, iar un bilet nu costa mai mult de 93 de euro.

4. Festivalul INmusic, Croatia

Festivalul INmusic din Croatia a debutat in anul 2005, in fata a peste 25.000 de spectatori dornici sa asculte muzica buna. Line up-ul din acest an ii include pe The Cranberries, Franz Ferdinand, Plan B, Mando Diao si Gogol Bordello. INmusic are loc intre 29-30 iunie, iar un bilet costa cel putin 53 de euro.

5. Festivalul Exit, Serbia

Timp de 3 zile, intre 12 si 15 iulie 2012, in Serbia se desfasoara festivalul Exit. Artistii confirmati pana acum sunt Guns¬N'Roses, New Order, Gossip, Buraka Som Sistema, Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Laurent Garnier LBS, Azari & III live, Brodinski, When Saints Go Machine, Miss Kittin si Wolfmother.

6. Rock am Ring si Rock im Park, Germania

Pasiunea nemtilor pentru muzica rock nu este un secret pentru nimeni. De aceea au parte nu de unul, ci de doua festivaluri dedicate acestui gen muzical. Evenimentele se desfasoara intre 1-3 iunie 2012. 150.000 de spectatori sunt asteptati sa se distreze pe muzica trupelor Metallica si Die Toten Hosen.

7. Sziget, Ungaria

Festivalul Sziget din Ungaria se desfasoara intre 6-13 august 2012. Din line-up fac parte: LMFAO, Paolo Nutini si Ting Tings.