askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Cele mai bune albume ale anilor "70

Cele mai bune albume ale anilor "70

1/17629
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
The Doors, The Eagles, Rolling Stones, Pink Floyd, The Who, Led Zeppelin. Acestea sunt numai cateva dintre trupele care au facut senzatie in anii `70, iar albumele lansate de ele in acea perioada vor ramane cu siguranta in istorie. Afla din randurile urmatoare care sunt materialele discografice de referinta in anii `70.

John Lennon - `Imagine`
In cariera sa solo, John Lennon a avut si albume mult mai bune decat acesta, dar sunt cateva melodii, cum ar fi aceea care da si titlul albumului care vor ramane mereu actuale. `How do you sleep`, melodie dedicata cu toata ura lui Paul McCarteney, sau `Jealous Guy` sunt numai cateva dintre piesele care au rupt gura targului in 1971 si continua sa o faca si astazi.

The Doors - `L.A. Woman`
Acesta a fost ultimul album pe care trupa l-a inregistrat cu Jim Morrison si care contine cele mai bune piese lansate vreodata de ei. `Love her madly` sau `Riders on the storm` sunt probabil cele mai bune melodii ale trupei pe care le poti regasi pe acest album.

Neil Young - `After the gold rush`
`After the gold rush`, `Only love can break your heart`, `Don¬t let it bring you down` sau `Southern man` sunt numai cateva dintre piesele continute pe cel mai bun album lansat vreodata de Neil Young.

Pink Floyd - `The wall`
In acea vreme, Roger Waters inca mai scria piese senzationale, acesta fiind unul dintre motivele pentru colegii sai de trupa nu puteau sa-l indeparteze, desi isi doreau acest lucru. `Another brick in the wall`, `Confortably numb` si `Hey you` sunt melodii pe care oricine ar trebui sa le asculte macar o data in viata.

David Bowie - `Hunky Dory`
Acesta este cel mai celebru album pe care David Bowie l-a lansat. In `Hunky Dory`, Bowie face trecerea de la heavy metal la folk, un stil mult mai soft.

The Eagles - `Hotel California`
Pentru realizarea acestui album, cei de la Eagles au colaborat si cu chitaristul Joe Walsh, iar rezultatul a fost de-a dreptul senzational. `Hotel California` ramane cea mai celebra piesa a lor, iar de pe acest album mai mai merita atentie si `The new kid in town`, `Life in the last lane`, `Wasted Time` si `Victim of love`.

Bob Marley - `Exodus`
`Exodus` este considerat albumul de referinta al lui Bob Marley. Revista `Time` a catalogat acest material discografic ca fiind cel mai bun al secolului 20. Hituri memorabile precum `Jamming`, `Three little birds` si `One love` ale lui Marley sunt continute in el.

Bob Dylan - `Blood on the tracks`
Piesele cuprinse pe acest album sunt unele dintre cele mai bune pe care Dylan le-a compus vreodata. `Idiot wind`, `Tangled up in blue`, `Simple twist of faith` sau `Shelter from the storm` sunt numai cateva dintre ele.

The Who - `Who`s next`
Materialele de pe acest album sunt responsabile pentru popularizarea sintetizatorului ca instrument de baza in muzica rock. `Behind blue eyes`, `Baba O`Riley` sau `Won¬t get fooled again` sunt cele mai cunoscute piese incluse pe album.

Led Zeppelin - `Led Zeppelin IV`
Acest album nu contine piese proaste sau de umplutura. Este unul dintre cele mai bune materiale lansate vreodata pe piata muzicala. `Stairway to heaven`, `When the Levee breaks` sau `Rock and roll` sunt cateva dintre melodiile de referinta ale acestui album.

Andrei Georgescu, AskMen.ro