askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Cea mai buna voce de jazz a lumii, Diane Reeves revine la Bucuresti

Cea mai buna voce de jazz a lumii, Diane Reeves revine la Bucuresti

1/16925
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dupa recitalul de senzatie din cadrul primei editii a Bucharest Masters of Jazz Festival (2008), considerat revelatia evenimentului, Dianne Reeves va sustine un nou concert extraordinar pe scena Salii Palatului, pe data de 9 mai, incepand cu ora 20.00. Organizatori: KOMPAS EVENTS si Asociatia Culturala TEOCTA.

Reeves a castigat premiul Grammy (Best Jazz Vocal Performance) pentru fiecare dintre cele mai recente inregistrari ale sale: ¬A Little Moonlight¬ (2003), ¬The Calling¬ (2001) si ¬In The Moment-Live in Concert¬ (2000). Dianne Reeves este singurul artist dintr-o categorie muzicala care a reusit sa inregistreze un asemenea record pentru trei albume la rand. In 2006, Dianne Reeves a mai castigat un premiu, pentru a patra oara, pentru cel mai bun album de jazz vocal pentru coloana sonora a filmului ¬Good Night, and Good Luck¬ (cu George Clooney in rolul principal).

Dianne Reeves a fost nascuta special pentru jazz; vocea sa poate acoperi o paleta larga de influente de la Carmen McRae pana la Billie Holiday. A fost prima artista care a semnat un contract cu Blue Note/EMI, dupa reactivarea acestei marci, in 1987. Ca rezultat al stilului sau inconfundabil, jazz si R&B, artista a primit aprecierea constanta a criticilor de pretutindeni.

Dianne Reeves a cantat alaturi de Lincoln Center Jazz Orchestra in cadrul catorva proiecte Duke Ellington pentru celebrarea Centenarului Ellington. O inregistrare cu Daniel Barenboim si Chicago Symphony si o aparitie in concert la Carnegie Hall cu Sir Simon Rattle si Orchestra din St. Lukes se inscriu printre cele mai aclamate aparitii ale artistei din ultimul timp.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Salii Palatului, magazinul Muzica, reteaua Diverta. On-line acestea vor fi disponibile pe site-urile www.biletoo.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro. Biletele vor avea preturi cuprinse intre 200 si 50 RON.